Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перущенци осуетиха строежа на цех за изгаряне на гуми

| обновено на 27.04.15 в 13:23

Инвестиционно намерение за завод за изгаряне на гуми край Перущица пропадна заради негативната обществена реакция. 

„След като видяхме острата реакция на хората, които бяха твърдо против нашата идея да построим завода, вече замразихме проекта”, съобщи за Радио Пловдив Ганка Йосифова от фирмата инвеститор „Еколайф 2014” ЕООД.

На 8 април пловдивското дружество представило пред жителите на Перущица намерението си да построи цех за преработка на излезли от употреба автомобилни гуми. „Технологията е абсолютно безопасна за природата, процесът е напълно автоматизиран. Затова в цеха щяха да работят между 10 и 15 души”, обясниха от фирмата инвеститор.

Идеята обаче срещна твърдия отпор на хората, които се опасяват от замърсяване на околната среда. Само в рамките на няколко дни над 1600 души се подписаха в подписка против изграждането на завода. Подписката вече е входирана в РИОСВ – Пловдив, съобщи кметът на община Перущица Ради Минчев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пиян без книжка залови полицията в с. Кръстевич

Млад шофьор е заловен да кара пиян и без книжка в хисарското село Кръстевич, а двама дрогирани водачи бяха засечени в Пловдив. Полицейските служители извършили проверка на лек автомобил „Мазда“, управляван от 20-годишен водач. На място било установено, че водачът не притежава шофьорска книжка, а пробата му с драгчек отлеча близо 2 промила..

публикувано на 10.05.24 в 11:46

Ремонтът на мост в Пазарджик се отлага

Ремонтът на един от основните мостове на река Марица в Пазарджик се отлага, съобщи кметът на общината Петър Кулински. Причината за това , според него, са политическите трусове в страната.  Съоръжението, което поема трафика от автомобили от и към родопската част на региона, е  силно амортизирано. Според специалистите, мостът е с подкопани основи и..

публикувано на 10.05.24 в 10:44

Започва Празникът на Златоградското чеверме

С богата програма се отбелязва Празникът на Златоградското чеверме. Празникът ще започне тази вечер с шоу програма на комика Шкумбата и с участието на танцова формация „Елика“.  Кулминацията на празника ще бъде в събота, когато на централния градски парк отново ще бъде представено автентично приготвяне на чеверме и традиционни златоградски ястия...

публикувано на 10.05.24 в 10:18

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град.  Училището е създадено на 1..

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06