Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още арести за цигарената контрабанда на ГКПП „Капитан Андреево“

Нови арести по  аферата с канала за контрабандни цигари на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха извършени днес. 

За 24 часа са задържани митничари, гранични полицаи, а също и граждани, чиято съпричастност към извършване на престъпленията се проверява. Засега от Окръжната прокуратура в Пловдив не уточняват броя на арестуваните, но съобщават, че в хода на разследването са били  претърсени жилища и офиси в Хасково,  Харманли и в Свиленград. 

Припомням, че  досъдебното производство за контрабандния канал беше образувано при операция, проведена в края на март като до момента са повдигнати обвинения срещу 17 души.През април по случая беше арестуван и служителят на Специализирания отряд за борба с тероризма Драгомир Драгомиров. Той беше обвинен като помагач на престъпна група, занимаваща се с контрабанда и за използване на фалшиви документи.

Четири дни след неговото задържане 25 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" бяха освободени от работа. Мотивът затова беше съкращаване на щата. На следващия ден премиерът Бойко Борисов обяви, че подобна участ очаква всеки, който пречи на събирането на приходи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ремонтират пътя Костиево - Радиново - Бенковски

Днес започва ремонтът на общинския път Костиево – Радиново – Бенковски, съобщиха от община „Марица“.  Първата копка ще бъде направена на входа на с. Костиево до Стопанския двор .  Проектът е финансиран с 5 949 798 лв.   от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Дължината на трасето е 7,360 км, а срокът за изпълнение - 359..

публикувано на 02.10.24 в 06:24

Продължават протестите в село Труд за редовен транспорт

Въпреки взетото решение да се увеличат курсовете на маршрутка № 5 в село Труд протестите ще продължат. Това съобщават от Сдружението "Бъдеще за село Труд", които организираха протест в неделя и затвориха закратко пътя Пловдив - Карлово в района на селището. Труд излиза на протест срещу липсата на редовен транспорт до Пловдив Протестиращите..

публикувано на 02.10.24 в 06:10

Възстановиха движението по пътя Пловдив - Карлово край Песнопой

Възстановено е движението по второкласния път Пловдив - Карлово, край с. Песнопой, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".  Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой Трафикът в района, където снощи стана тежка катастрофа, при която загина 74-годишен водач, бе спрян в продължение на 6 часа.  За движещите се имаше..

публикувано на 02.10.24 в 05:56

Медицинският колеж в Пазарджик открива новата академична година

Тържествено се открива новата академична година в Медицинския университет - Пловдив, филиал в Пазарджик.  В него от 2021-ва година се провежда изнесено обучение на студенти в редовна форма по специалността „Медицински сестри“.  От тази година там започва обучение по професионално направление „Здравни грижи“ в две специалности - „Акушерка“ и..

публикувано на 02.10.24 в 05:49

Български огнеборци помагат в борбата с пожарите в Гърция

Модулът ни за наземно гасене на горски пожари с автомобили ще се включи с 51 пожарникари и 11 единици техника в борбата с огнената стихия в южната ни съседка.  Помощта е в рамките на Механизма за гражданска защита на ЕС, който Гърция задейства, съобщават от МВР.  В състава на модула са огнеборци от София, Велико Търново, Габрово, Пловдив и..

публикувано на 02.10.24 в 05:41