Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общественото мнение във "Форум" от Триводици

| обновено на 20.06.15 в 09:47

Пловдивското село Триводици е от малкото в региона, където ромите не крадат, а работят.

Толерантонстта тук е изкушавана само от малцината селски оратори с националистически уклон.

Какво казват хората на Триводици за етноси, здраве и власт, ще научим от „Форум” – с Живка Танчева.

Снимка

В Триводици няма двор, в който да липсват оранжерии със зеленчуци. Тук са на хвърлей място от хартиената фабрика на Стамболийски, и повечето роми търсят препитание там, и на полето. Работят. Жена разпалено разказва колко е мирно и тихо.

Мъж с радикални възгледи обаче контрира, че и тук има кражби. 

Най-сложно е да се говори за селския лекар. Той хем им взима по 2 и 90 лв. за преглед, хем има две коли и хем работи в 4 села. Касата спи ли?, ме питат тук.


"Тук никога не сме имали син кмет" казва бивш комунист-шлосер, отговаря му демократ-финансов ревизор: "Ние за това сме на това дереже"

читалището в с.Триводици

Дупка до дупка са улиците в селото, в училище има 24 деца, реално животът се мери с цената на борсата, където доматите се изкупуват за 60 ст.


На изпращане мъж на 77г. с велосипед ми поръчва да нося поздрави на Митрополита, с поръката да им завърши църквата „Свети Георги”. За нея вече 8 години събират дарения, но така и не е довършена. Кой не би разбрал хората в Триводици?Още от категорията

Служебните кабинети заприличаха на редовни

Служебните кабинети започнаха все повече да приличат на редовни. Тази теза защити политологът Страхил Делийски в „Точно днес“ по Радио Пловдив. „Някои от служебните кабинети имат шанса да изкарат повече време от редовен кабинет. Постепенно те се превърнаха в неотменна част от българския политически елит. Огромна част от политическите..

публикувано на 09.08.22 в 10:39

Има скрита заболеваемост и се изкривява статистиката за ковид

Поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките коментира в програма "Точно днес"  д-р Георги Цигаровски, общопрактикуващ лекар и председател на Районната лекарска колегия в Пловдив. По думите му болните от коронавирус се увеличават всеки ден, като голяма част от тях не попадат в официалната статистика, а когато тя е неточна, то са..

публикувано на 09.08.22 в 08:02

Служебното правителство е излишен инструмент

Инструментът служебно правителство е излишен и той трябва да отпадне като част от системата на управление. В същото време той показва, че България се управлява от един тесен семеен кръг. Тази теза защити политическият анализатор Христо Панчугов  в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „В служебното правителство е пълно само и..

публикувано на 08.08.22 в 11:23

Пътните и ВиК ремонти трябва да вървят заедно

Пътните и ВиК ремонтите трябва да вървят заедно. Тази теза защити новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев в предаването „Точно днес“. Поводът беше блокираният от протестиращи път за Рудозем, за който стана ясно, че след 12 години най-накрая има осигурени пари за ремонт и той ще започне през август. „Средства за пътя има,..

публикувано на 08.08.22 в 10:41

Политиците имат нужда от ново човечество, то идва до 10 години

"Всички партии, които са на власт, опитват да направят "нещо добро" и тъкмо да им се получи, все не става и правят големи глупости, които стоят като паметник на наглостта не една година, а десетилетия. И затова говорим от много години насам за просташка култура, образование, бит и накрая - за прости гласоподаватели, на които партиите им били виновни за..

публикувано на 05.08.22 в 11:54