Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общественото мнение във "Форум" от Триводици

| обновено на 20.06.15 в 09:47

Пловдивското село Триводици е от малкото в региона, където ромите не крадат, а работят.

Толерантонстта тук е изкушавана само от малцината селски оратори с националистически уклон.

Какво казват хората на Триводици за етноси, здраве и власт, ще научим от „Форум” – с Живка Танчева.

Снимка

В Триводици няма двор, в който да липсват оранжерии със зеленчуци. Тук са на хвърлей място от хартиената фабрика на Стамболийски, и повечето роми търсят препитание там, и на полето. Работят. Жена разпалено разказва колко е мирно и тихо.

Мъж с радикални възгледи обаче контрира, че и тук има кражби. 

Най-сложно е да се говори за селския лекар. Той хем им взима по 2 и 90 лв. за преглед, хем има две коли и хем работи в 4 села. Касата спи ли?, ме питат тук.


"Тук никога не сме имали син кмет" казва бивш комунист-шлосер, отговаря му демократ-финансов ревизор: "Ние за това сме на това дереже"

читалището в с.Триводици

Дупка до дупка са улиците в селото, в училище има 24 деца, реално животът се мери с цената на борсата, където доматите се изкупуват за 60 ст.


На изпращане мъж на 77г. с велосипед ми поръчва да нося поздрави на Митрополита, с поръката да им завърши църквата „Свети Георги”. За нея вече 8 години събират дарения, но така и не е довършена. Кой не би разбрал хората в Триводици?Още от категорията

Вълна от съпричастност към пострадалите от земетресението

Часове след мощното земетресение в Турция десетки българи се организираха и започнаха да събират дарения за хората в пострадалите райони.  Издателят Манол Пейков призова от фейсбук профила си за дарения, като посочи, че в Пловдив те се събират в базата на ИК Жанет 45 на бул. Ал. Стамболийски 9.  Според информацията на Манол Пейков до настоящия..

публикувано на 07.02.23 в 15:57

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани

Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив, прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града. "Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да..

публикувано на 07.02.23 в 15:53

В последните 24 часа трусове в Турция има на всеки 5 минути

За шокиращия и смъртоносен за хиляди хора земен трус в Турция и детайли от научна гледна точка търсим професор Николай Милошев от  Националния институт по геофизика, геодезия и картография към БАН.  Емоционалният му коментар е "Нещо страшно, нещо страшно, което не пожелаваме на никого". А като професионалист, той сподели, че подобни трусове могат..

публикувано на 07.02.23 в 15:18
Евелина Славкова

Всички партии са готови за изборите, но са и уморени

В програма "Точно днес" разговор с Евелина Славкова , социолог от агенция "Тренд" за нагласите да отидем на петите извънредни избори, за машинния и за хартиения вот, за коалициите, които ще се изградят.  Евелина Славкова коментира конфликта в Пловдив с поисканата оставка на кмета Здравко Димитров, като припомни, че той датира още от 2022 г., когато..

публикувано на 07.02.23 в 10:21

Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров. Пред Радио Пловдив Георгиев..

публикувано на 07.02.23 в 09:53