Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За събитията на седмицата - консулт с адвокат и психиатър

За механизмите на превръщане на обичайнто в изключение и на изключението в правило говорим "На шестия ден"

Да си поподредим мислите, формирани от вихъра на водещи новини - облъчени от брой лайкове и коментари, натрапени да са най отпред, да ни бодат очите, или да  крият зад пушилката и прахоляка някой и нещото му.

След водещите тежки репортажи за катастрофи и жертви, в поредния ден на сюжета "Орландовци" - си казвате стига с тия гета.

За кого е тайна, че тайни и явни служби допуснаха произвола, че политици с тояга и морков ползват неграмотни, безимотни и безработни за много лични услуги по изборите, а от две три години някои си отгледаха отряди от професионални протестъри...

Имате ли търпение да отсеете зарното от плявата, информацията от манипулацията в новинте за новите цени на тока, за базисния и за допълнителния здравен пакет?!

Остана ли свободно пространство за мислене как ще отговорите на три върпроса за изборните правила, ако потвърдите интерес да участвате в референдум заедно с вота за местните избори наесен, ако още имате сили да поддържате гражданина в себе си?!

В това издание "На шестия ден" анализът на водещите събития и лицата на седмицата от адвокат Михаил Екимджиев и д-р Веселин Герев- психиатър.


БНР подкасти:

Още от категорията

Задачата пред новия кабинет е изключително сложна

"Този кабинет е сложно сглобен, той е сглобен на базата на един компромис, който много хора се съмняват дали изобщо е допустим. Това коментира социологът Иво Желев в първия ден от работата на новото правителство. Той определи политическият състав около кабинета като "орел, рак и щука и два златни гласа от лидера на ДПС и другата влиятелна фигура в..

публикувано на 07.06.23 в 16:10

Не е необходимо „пицата“ да е прекалено постна

„ Според мен 3% бюджетен дефицит тази година няма как да се постигне “ – заяви в интервю за Радио Пловдив икономистът от „ЕКИП“ Георги Вулджиев . „ Реалистичното е този бюджетен дефицит да падне най-много до 4%. Което също е добре. Чак следващата година е възможно дефицитът да падне до 3 на сто “ – счита Вулджиев. Според него..

публикувано на 07.06.23 в 15:04

Ниската цена на розовия цвят едва покрива разходите на стопаните

Заради хладната и дъждовна пролет розоберът в района на Карлово закъсня, но се очаква добра реколта. Това прогнозира пред Радио Пловдив Зара Клисурова, розопроизводител и председател на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури.  Според Клисурова изкупната цена на розовия цвят от 3.60 лв. за килограм набран цвят е ниска и..

публикувано на 07.06.23 в 14:36
Георги Проданов

Работата на кабинета ще се следи с небивал надзор

През юни политиците с наша помощ на избиратели, поставиха възможност да броим месеците и да очакваме резултати - от новото правителство на България. За редовния кабинет и за знаците, които даде договореното между ПП-ДБ и ГЕРБ говорим с политолога  Георги Проданов . Политологът каза, че за разлика на другите ни правителства, този ще бъде под..

публикувано на 07.06.23 в 09:33

Психопатското поведение на политиците се корени в детството

Политиците се държат като психопати, a причината е дълбоко комплексна. Това е личностна патология – патология, която е свързана с начина на структуриране на характера, на изграждане на личността, т.е. това е патология, чийто генезис е заложен в детството им и не подлежи на лечение. Това коментира психиатърът д-р Владимир Сотиров по повод..

публикувано на 06.06.23 в 16:59