Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За събитията на седмицата - консулт с адвокат и психиатър

За механизмите на превръщане на обичайнто в изключение и на изключението в правило говорим "На шестия ден"

Да си поподредим мислите, формирани от вихъра на водещи новини - облъчени от брой лайкове и коментари, натрапени да са най отпред, да ни бодат очите, или да  крият зад пушилката и прахоляка някой и нещото му.

След водещите тежки репортажи за катастрофи и жертви, в поредния ден на сюжета "Орландовци" - си казвате стига с тия гета.

За кого е тайна, че тайни и явни служби допуснаха произвола, че политици с тояга и морков ползват неграмотни, безимотни и безработни за много лични услуги по изборите, а от две три години някои си отгледаха отряди от професионални протестъри...

Имате ли търпение да отсеете зарното от плявата, информацията от манипулацията в новинте за новите цени на тока, за базисния и за допълнителния здравен пакет?!

Остана ли свободно пространство за мислене как ще отговорите на три върпроса за изборните правила, ако потвърдите интерес да участвате в референдум заедно с вота за местните избори наесен, ако още имате сили да поддържате гражданина в себе си?!

В това издание "На шестия ден" анализът на водещите събития и лицата на седмицата от адвокат Михаил Екимджиев и д-р Веселин Герев- психиатър.


Още от категорията

Служебните кабинети заприличаха на редовни

Служебните кабинети започнаха все повече да приличат на редовни. Тази теза защити политологът Страхил Делийски в „Точно днес“ по Радио Пловдив. „Някои от служебните кабинети имат шанса да изкарат повече време от редовен кабинет. Постепенно те се превърнаха в неотменна част от българския политически елит. Огромна част от политическите..

публикувано на 09.08.22 в 10:39

Има скрита заболеваемост и се изкривява статистиката за ковид

Поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките коментира в програма "Точно днес"  д-р Георги Цигаровски, общопрактикуващ лекар и председател на Районната лекарска колегия в Пловдив. По думите му болните от коронавирус се увеличават всеки ден, като голяма част от тях не попадат в официалната статистика, а когато тя е неточна, то са..

публикувано на 09.08.22 в 08:02

Служебното правителство е излишен инструмент

Инструментът служебно правителство е излишен и той трябва да отпадне като част от системата на управление. В същото време той показва, че България се управлява от един тесен семеен кръг. Тази теза защити политическият анализатор Христо Панчугов  в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „В служебното правителство е пълно само и..

публикувано на 08.08.22 в 11:23

Пътните и ВиК ремонти трябва да вървят заедно

Пътните и ВиК ремонтите трябва да вървят заедно. Тази теза защити новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев в предаването „Точно днес“. Поводът беше блокираният от протестиращи път за Рудозем, за който стана ясно, че след 12 години най-накрая има осигурени пари за ремонт и той ще започне през август. „Средства за пътя има,..

публикувано на 08.08.22 в 10:41

Политиците имат нужда от ново човечество, то идва до 10 години

"Всички партии, които са на власт, опитват да направят "нещо добро" и тъкмо да им се получи, все не става и правят големи глупости, които стоят като паметник на наглостта не една година, а десетилетия. И затова говорим от много години насам за просташка култура, образование, бит и накрая - за прости гласоподаватели, на които партиите им били виновни за..

публикувано на 05.08.22 в 11:54