Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За събитията на седмицата - консулт с адвокат и психиатър

За механизмите на превръщане на обичайнто в изключение и на изключението в правило говорим "На шестия ден"

Да си поподредим мислите, формирани от вихъра на водещи новини - облъчени от брой лайкове и коментари, натрапени да са най отпред, да ни бодат очите, или да  крият зад пушилката и прахоляка някой и нещото му.

След водещите тежки репортажи за катастрофи и жертви, в поредния ден на сюжета "Орландовци" - си казвате стига с тия гета.

За кого е тайна, че тайни и явни служби допуснаха произвола, че политици с тояга и морков ползват неграмотни, безимотни и безработни за много лични услуги по изборите, а от две три години някои си отгледаха отряди от професионални протестъри...

Имате ли търпение да отсеете зарното от плявата, информацията от манипулацията в новинте за новите цени на тока, за базисния и за допълнителния здравен пакет?!

Остана ли свободно пространство за мислене как ще отговорите на три върпроса за изборните правила, ако потвърдите интерес да участвате в референдум заедно с вота за местните избори наесен, ако още имате сили да поддържате гражданина в себе си?!

В това издание "На шестия ден" анализът на водещите събития и лицата на седмицата от адвокат Михаил Екимджиев и д-р Веселин Герев- психиатър.


БНР подкасти:

Още от категорията

Вълна от съпричастност към пострадалите от земетресението

Часове след мощното земетресение в Турция десетки българи се организираха и започнаха да събират дарения за хората в пострадалите райони.  Издателят Манол Пейков призова от фейсбук профила си за дарения, като посочи, че в Пловдив те се събират в базата на ИК Жанет 45 на бул. Ал. Стамболийски 9.  Според информацията на Манол Пейков до настоящия..

публикувано на 07.02.23 в 15:57

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани

Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив, прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града. "Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да..

публикувано на 07.02.23 в 15:53

В последните 24 часа трусове в Турция има на всеки 5 минути

За шокиращия и смъртоносен за хиляди хора земен трус в Турция и детайли от научна гледна точка търсим професор Николай Милошев от  Националния институт по геофизика, геодезия и картография към БАН.  Емоционалният му коментар е "Нещо страшно, нещо страшно, което не пожелаваме на никого". А като професионалист, той сподели, че подобни трусове могат..

публикувано на 07.02.23 в 15:18
Евелина Славкова

Всички партии са готови за изборите, но са и уморени

В програма "Точно днес" разговор с Евелина Славкова , социолог от агенция "Тренд" за нагласите да отидем на петите извънредни избори, за машинния и за хартиения вот, за коалициите, които ще се изградят.  Евелина Славкова коментира конфликта в Пловдив с поисканата оставка на кмета Здравко Димитров, като припомни, че той датира още от 2022 г., когато..

публикувано на 07.02.23 в 10:21

Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров. Пред Радио Пловдив Георгиев..

публикувано на 07.02.23 в 09:53