Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров подаде оставка като областен лидер на ГЕРБ

| обновено на 23.06.15 в 17:37

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Здравко Димитров подаде оставка. 

"Ясно е, че имам мотиви за решението си, но засега няма да ги коментирам", заяви пред Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров на въпрос защо се е оттеглил от поста. "Причините ще бъдат оповестени вероятно следващата седмица", допълни той. 

Здравко Димитров е подал оставката си с писмо до председател на ГЕРБ Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията. До  нейното официално приемане той ще продължи да изпълнява задълженията си. 

В писмо до областните структури на ПП ГЕРБ в Пловдивска област, разпространено днес, Здравко Димитров благодари за добрата съвместна работа и постигнатите резултати през последните години.

Пред Радио Пловдив Димитров не отхвърли съмненията, че решението  му да напусне лидерския пост в областта е  повлияно и от вероятни търкания между него и водачът на областната депутатска листа на ГЕРБ Методи Андреев, който не е член на партията. 

"Дори не можех да обясня кой е той, когато ме питаха за него, след като оглави изборната листа" - каза Здравко Димитров. По думите му, двамата не са работили заедно, тъй като Методи Андреев обикалял карловския регион.  Въпреки това ГЕРБ постигна много добри изборни успехи, добави бившият областен управител на Пловдив. Той призна, че няма предложение за кандидатурата на своя приемник. 

По информация на Радио Пловдив една от основните причини за оттеглянето на Здравко Димитров от лидерския пост в областната структура на ГЕРБ е непрозрачното подбиране на кандидати за предстоящите местни избори през есента. Подобна била и практиката на централното партийно ръководство с оглавената от Методи Андреев кандидатдепутатска листа за последния парламентарен вот. В процеса на „спускане” на номинации участвал и самият Андреев, който отказа да коментира оставката на Здравко Димитров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

публикувано на 12.05.24 в 15:08

Община Пазарджик няма разрешително за почистване на Марица

Община Пазарджик не разполага с комплексно разрешително за почистване на коритото на река Марица. Това затруднява отстраняването на гъстата растителност, която крие риск при евентуално покачване на нивото на водите през пролетния сезон. Общинското ръководство е стартирало процедурата за получаването на разрешително.  В момента коритото на..

публикувано на 12.05.24 в 12:42

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28