Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова оставка в ГЕРБ - област, оттегли се и вторият след Зико

| обновено на 25.06.15 в 16:05
Здравко Димитров и Ангел Ангелов
Снимка: gustonews

След оставката на Здравко Димитров от лидерския пост в пловдивската областна организация на ГЕРБ, от нея обяви, че се оттегля и административният секретар Ангел Ангелов, който е и шеф на предизборния щаб. 

Ангелов, който е и бивш заместник-кмет на пловдивския район „Северен”, заяви пред Радио Пловдив, че напускането му е знак към централното партийно ръководство срещу „задкулисието, интриганстването и кадруването” от страна на депутата Методи Андреев. Досегашният областен секретар на ГЕРБ разказа, че в предизборния им щаб научават от медиите номинациите за кметове в населени места като Първомай, Карлово, Стамболийски и Община Марица. 

Посоченият за кандидат-кмет на Първомай Христо Вълчев е близък на Методи Андреев и не е разпознаваем, твърди оттеглящият се шеф на предизборния щаб. Андреев пък бил протеже на Цветан Цветанов. На партийното събрание в Първомай за издигането на Вълчев пък били поканени само „удобни” представители, а дългогодишни членове на ГЕРБ дори не научили за избора. Подобна била и ситуацията в Карлово. 

Ангел Ангелов заяви, че се надява оставките на първите двама в областната структура на ГЕРБ да не предизвикат вълна и хаос преди изборите, но че това е възможно в посочените общини. От ГЕРБ – Пловдив област писали официално до централното партийно ръководство да изпрати членове на Изпълнителната комисия, които да успокоят напрежението. Това така и не станало. 

Отново пред Радио Пловдив народният представител Методи Андреев отрече обвиненията в кадруване и задкулисие, като каза, че те не са на нивото му. Андреев припомни, че има по-голям опит в политиката и че е получавал критики от много по-сериозни обвинители. Депутатът настоя, че по места хората сами са издигнали кандидат-кметовете си без никаква намеса. Единствената ми задача като водач на листата е да номинираме хора с авторитет и аз я изпълнявам, подчерта Андреев. Той настоя, че особено по време на избори партийните организации трябвало да имат по-пълнокръвен, самостоятелен и демократичен живот и да "изстрадат" вота заедно с кандидатите, които са издигнали. Методи Андреев твърди, че е имал много по-често приемни дни в пловдивска област и на повече места, отколкото Здравко Димитров през миналия мандат. Относно твърденията, че има за покровител Цветан Цветанов, депутатът каза, че тази терминология е мафиотска и че двамата с Цветанов са съмишленици.

Все още нямало и обратна връзка от София в отговор на оставката на Здравко Димитров. Ангел Ангелов обяви, че остава да работи за партията и пожела успех на всички нейни кандидати преди местните избори. Кой ще наследи двамата, не е ясно официално. За нов областен лидер се спряга областният управител Розалин Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф. д-р Ангел..

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03

С нанотехнология и вода изчистиха графити на Сахат тепе

С нанотехнология и чиста вода бяха почистени днес прясно изрисувани графити на скалите на Сахат тепе зад сградата на Драматичния театър в Пловдив. Новата технология е немска и бе демонстрирана от директора на „Чистота“ Десислава Георгиева.  „От 2012 година непрестанно се борим с драскането на графити по емблематични за града места. В тази..

публикувано на 01.07.24 в 13:38

Заради запалени стърнища изгоряха 90 дка жито

90 декара житен масив между Бяла река и Първомай изгоря вчера.  От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че пожарът се е развил близо до газоразпределителната станция.  Единствено бързата реакция на екипите огнеборци е предотвратила сериозни последствия. Пожарникарите са успели да спасят 300 декара житни..

публикувано на 01.07.24 в 10:22