Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветгодишно дете загина след катастрофа в Пловдив

| обновено на 01.07.15 в 16:59

9- годишно момиченце загина при тежка катастрофа следобед на Рогошко шосе в Пловдив. То е пътувало в автомобил, шофиран от майка му, която е в болница с тежки травми.

Колата се е ударила в товарен автомобил. В момента движението в района на катастрофата е затруднено, заради следствените действия. 

Катастрофата е станала между моста на Адата и надлеза за село Скутаре. Шофираният от 42- годишната жена лек автомобил Ланчия внезапно навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в камион, управляван от 47- годишен мъж. 

Ударът е бил толкова силен, че пожарникари са помогнали за изваждането на детето и майката, По пътя за болницата обаче детето е починало, разказа началникът на Пътна полиция Радослав Начев.

В момента движението на мястото на катастрофата се регулира от пътна полиция. З




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:20

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 16.06.24 в 09:19

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

публикувано на 16.06.24 в 09:18

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47