Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

302-ма пловдивски полицаи с награди за Деня на МВР

Главният секретар на МВР и директорите на ГДНП и ГДБОП присъстваха на тържествено награждаване на служители на МВР в Пловдив по повод професионалния празник - 5 юли, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на вътрешното министерство. 302-ма служители на ОДМВР - Пловдив са наградени за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения. 

На тържество по случай празника на вътрешното ведомство отличията им бяха връчени от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорите на главни дирекции "Национална полиция" и "Борба с организираната престъпност" главен комисар Христо Терзийски и главен комисар Ивайло Спиридонов. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи началникът на Първо РУ - Пловдив главен инспектор Петър Тодоров бе удостоен с "Почетен знак" на МВР - ІІ степен. "Почетен знак" на МВР - ІІІ степен получиха началниците на Второ РУ - Пловдив главен инспектор Димитър Балев и на отдел "Икономическа полиция" главен инспектор Атанас Бочев. Предметна награда - огнестрелно оръжие, бе връчена на главен разследващ полицай в отдел "Досъдебно производство" Славчо Алексиев и на служителите от отдел "Икономическа полиция" Георги Георгиев, Антон Спасов, Стайко Митев и Росен Донев. 

С "обявяване на благодарност" от министъра на вътрешните работи са отличени началниците на районните управления в Раковски и Асеновград - главен инспектор Васил Костадинов и главен инспектор Димчо Темелков, и инспектор Елица Атанасова от отдел "Икономическа полиция". "Обявяване на благодарност" от главния секретар на МВР получават началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Николай Ангелов, началникът на РУ - Хисаря главен инспектор Камен Радев и младши експерт Самуил Хаджиев от Четвърто РУ - Пловдив. 

По повод празника на МВР старши комисар Пламен Узунов е наградил 255 служители с "писмена похвала". Същото отличие получават още 33-ма пловдивски полицаи със заповеди на заместник-директора, началниците на отдели и районни управления. 

Сред официалните гости на тържественото събитие бяха представители на областната администрация, местната изпълнителна власт, народни представители, ръководителите на съда, прокуратурата, МО, държавни администрации, здравни и висши учебни заведения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03

С нанотехнология и вода изчистиха графити на Сахат тепе

С нанотехнология и чиста вода бяха почистени днес прясно изрисувани графити на скалите на Сахат тепе зад сградата на Драматичния театър в Пловдив. Новата технология е немска и бе демонстрирана от директора на „Чистота“ Десислава Георгиева.  „От 2012 година непрестанно се борим с драскането на графити по емблематични за града места. В тази..

публикувано на 01.07.24 в 13:38

Заради запалени стърнища изгоряха 90 дка жито

90 декара житен масив между Бяла река и Първомай изгоря вчера.  От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че пожарът се е развил близо до газоразпределителната станция.  Единствено бързата реакция на екипите огнеборци е предотвратила сериозни последствия. Пожарникарите са успели да спасят 300 декара житни..

публикувано на 01.07.24 в 10:22