Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонтът на бул. "Васил Априлов"

| обновено на 10.08.15 в 16:55
Снимка: plovdivlive.bg

С един и половина милиона лева ще бъдат преасфалтирани участъци от централни улици в Пловдив. Днес кметът Иван Тотев даде старт на ремонта на бул. „Васил Априлов” в участъка между булевардите „Дунав” и „България”. Работата ще продължи около месец. Първо ще се работи по западното платно, което ще бъде затворено следващия понеделник.

Тотев съобщи още, че от Оперативна програма „Регионално развитие” са възстановили на общината още 1 милион и 400 000 лева по проекта за Пеещите фонтани. С тези пари се намалява общинското съфинансиране. Тотев предположи, че сумата ще отиде към ремонта на бул. „Васил Априлов”, където, по думите му, предстои подписване на договор с фирмата изпълнител.

От днес влиза в сила забраната за движението на камиони с тегло над 12 тона по бул. „България” от бул. „Васил Априлов” до моста на Адата, съобщи. заместник-кметът Александър Държиков. 

Това се прави за да се опази настилката на булеварда. По думите му вече има вдлъбнатини по асфалта в този участък. През тази седмица полицията няма да налага санкции на нарушителите, а само ще ги предупреждава.

Общината е подала документи за издаване на Акт 16 на спортната зала Колодрума. Официалното откриване се предвижда за 30 август, а церемонията ще се излъчва директно по БНТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламнали треви до помпена станция "Север" задимиха града

Три противопожарни екипа гасят пламнали сухи треви близо до помпена станция на Рогошко шосе в Пловдив.  Гъсти облаци дим се издигат нависоко и се виждат от всички точки на града, кото задимяването в северните части на града е най- сериозно. Гъстият дим е видим и от центъра на града.  Засега няма данни за обгазяване на района и опасност за..

обновено на 25.06.24 в 17:08

Ден първи с променени жп маршрути в Пловдив - нова гара и изненадани пътници

От днес влаковете от Пловдив за Асеновград и южните направления на страната тръгвата не от Централна жп гара, а от временна спирка при прелеза на Сточна гара. Спирането на отсечката от Централна гара до т.нар. спирка Пловдив изток се налага заради затварянето на Бетонния мост.  В първия ден с променени железопътни маршрути билети се..

обновено на 25.06.24 в 17:04

Две села от Пловдивско минаха на воден режим

Две села от Пловдивска област и ниската зони в Перущица минаха на воден режим заради високите температури и продължителното засушаване. Климатичните изменения са довели до намаляване дебита на водата в кладенци. Вода в долния край на хисарското село Кръстевич ще има само сутрин от 6 до 10 часа, а в горния край от 18 до 22 часа. Режим на водата..

обновено на 25.06.24 в 17:01

Задържаха изнудвач, рекетирал свой познат

25-годишен криминално проявен пловдивчанин изнудвал в продължение на година и половина 22-годишен свой познат, съобщиха от полицията.  По-младият мъж станал свидетел на кражба на мобилен телефон от дете в парк в пловдивския район „Южен“. Изнудвачът го обвинил, че той е извършил кражбата на телефона и за да не го издаде, поискал от него месечна такса..

публикувано на 25.06.24 в 15:23

Ново покушение срещу градски автобус, отново в ж.р "Тракия"

Задържаха млад пловдивчанин за умишлено увреждане на автобус от градския транспорт на Пловдив. От полицията съобщиха, че на 16 юни в жк „Тракия“, след слизане от рейса пътник хвърлил камък и счупил страничното стъкло. Вандалът бил във видимо неадекватно състояние, а докато автобусът се движел, се държал агресивно и обиждал шофьора. По случая е..

публикувано на 25.06.24 в 13:35