Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив в очакване на концерта на Лили Иванова

Лятното турне на Лили Иванова продължава с концерти в най-големите български градове. Снощи публиката във Варна препълни летния театър в морската ни столица,  следващият концерт е на 28 септември в Бургас. В Пловдив примата на българската естрада ще бъде на 3 септември, концертът е на Античния театър от 20:00 часа.

Пловдивското присъствие сред музикантите, който ще застанат до Лили на концерта и в града под тепетата, е доста осезаемо. Огнян Енев – пиано тромпет саксофон, с който Лили работи вече повече от 10 години и Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, са двамата представители в бенда. Другите музиканти са Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас, бас китара, Росен Ватев – барабани.

Снимка

Лили Иванова даде оценка 6 + на Ангел Дюлгеров, който е аранжирал всички песни,  включени в платинения й албум със заглавие „Поетът”. 

Той е и „виновникът” Лили да направи всички записи за него в пловдивското завукозаписно студио CTP Records. Това е и албумът, който за първи път от 25 години насам е издаден и на винил. 

На въпрос: "Какво е очарованието да държиш в ръцете си истинска винилова плоча и да слушаш музика от нея" Лили каза: „Какво е очарованието трябва да попитате моите почитатели и вашите слушатели, защото аз съм една певица, която като запиша не обичам да се слушам и да се възхищавам от това,  какво съм направила”. Какво още каза Лили Иванова може да чуете в звуковия файл.

И на края нещо ВАЖНО! От екипа на Лили Иванова съобщиха за Радио Пловдив, че към момента са останали само 40 билета за концерта и на Античния театър на 3 септември 2015 г., за това ако сте планирали да посетите това събитие побързайте със закупуването на билети.


Още от категорията

Български писатели разказват за "Нашата Коледа"

Български писатели улавят духа на Коледа в сборник с разкази " Нашата Коледа ", издание на „Сиела“. Съставител на книгата с общо 17 разказа е Захари Карабашлиев.  В нея са включени текстове на познати и не толкова познати имена на българската литературна сцена. Читателят ще открие красиво-носталгичния текст на непрежалимия Георги Марков,..

обновено на 01.12.22 в 08:23

Изкуствотеката в НБ “Иван Вазов” стана на 45 години

45 години от създаването си отбелязва Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив. Началото е през  1962 г. с учредяването на Музикален отдел.  15 години по - късно той прераства в отдел „Изкуство“ с отделна читалня, фонд, филмотека, звукови и видеоносители, изложбени пространства. В дейността му са включени кинолектории, студио „Музика“, клуб..

публикувано на 01.12.22 в 06:55

Годишна изложба на художниците в Смолян

Пет художници се включват в X-ата традиционна годишна изложба в галерия „Петър Стайков“ в Смолян. Инциативата е на Клуба на дейците на културата в родопсикя град.  Със свои творби участват Живка Кисьова, Росица Палийска, Ружко Челебиев, Стефан Данчев и Стоян Дечев. 

публикувано на 01.12.22 в 06:51

Великите европейци - Йоханес Брамс, трета част

Йоханес Брамс и Клара Шуман запазват и дори развиват огромната любов помежду си в следващите 40 години. Връзката им, според повечето изследователи, остава сексуално неконсумирана, макар че и двамата не са безполови същества. След това, пише Едуард Хичман в статията „Брамс и жените“, „негови сексуални обекти бяха само момичета от народа,..

публикувано на 30.11.22 в 11:31

Сдружение "Изкуство във времето" с празничен концерт

Празничен концерт "В навечерието на Рождество" организира тази вечер в Пловдив сдружение "Изкуство във времето". Изпълненията ще бъдат в изкуствотеката на библиотека "Иван Вазов" В него ще вземат участие Валентина Трендафилова – сопрано, Павел Генов – цигулка, Дарина Иванова – флейта, Никола Николов – виолончело и Злателина Коларова – пиано...

публикувано на 30.11.22 в 08:23