Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха клошар при пожар в Строителния техникум в Пловдив

| обновено на 07.09.15 в 16:36

Пожар е изпепелил помощна пристройка на  Професионална гимназия по строителни технологии "Пеньо Пенев" в Пловдив. Това съобщи Цвятко Дешев, говорител на Пожарната в града. 

Сигналът за избухналите пламъци е подаден  след 21 часа, като първоначално се е смятало, че гори основната сграда на училището. На място пожарните екипи установяват, че горят бивши училищни кабинети, поместени неизползваема дълга барака. 

Унищожени са 500 квадратни метра покривна конструкция. Почти всички пожарни коли са били ангажирани да гасят пламъците на ул. „Арх. Камен Петков”. Изпратена е била и пожарната стълба, тъй като обаждането е било за горящо училище. От помощната пристройка са извадили човек, който се предполага, че е клошар. Отначало той е хоспитализиран, но впоследствие се разбира, че няма проблем със здравословното му състояние.

Кметът Иван Тотев заяви днес, че още преди три години общината е издала заповед за премахване на тези бараки, защото са били опасни за обитаване. След това обаче Административният съд се произнася, че постройките могат да останат. 

Още днес ще има комисия от Община Пловдив, която да огледа останалото след пожара и ще набележим препоръки за ползването на терена занапред. Това обобщи Тотев и конкретизира, че всичко  е държавна собственост и администрацията има права само да издава предписания по годността на сградите и терена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град. 

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16