Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират фонтаните в Цар-Симеоновата градина

| обновено на 16.10.15 в 12:01
Снимка: Искра Койчева, Радио Пловдив

Тече ремонт на т.н. сухи фонтани в Цар - Симеоновата градина, видя репортер на Радио Пловдив. Става въпрос за полагане на допълнителна изолация на помпената станция на водното съоръжение, разясни и.д. кмет на града Димитър Кацарски. 

"Проблемът възникна по време на експлоатацията на фонтаните, когато се установи, че има течове заради наклона", поясни той.

Ремонтът е за сметка на фирмата изпълнител, а езерото с Пеещите фонтани ще бъде "зазимено" през месец ноември, когато водата от съоръжението ще бъде изпомпана. 

Догодина ще бъде направен и ремонт на компрометираните участъци по дъното на фонтаните. 

Припомням, че това е втори ремонт на съоръжението, което струва близо 3 милиона лева. Само няколко дни след официалното пищно откриване на Пеещите фонтани на 22 май тази година се повреди повърхностния слой на хидроизолацията на езерото и започна да пада боята на дъното на водната атракция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Искат свалянето на председателя на ОбС в Пазарджик

В пазарджишкият общински съвет е внесено искане за отстраняване на председателя на местния парламент Найден Шопов от ГЕРБ. Предложението е на общинския съветник от коалиция „Заедно за силна община“ с мотив, че Найден Шопов , въпреки, че е бил кандидат за поста, е участвал в гласуването за председател на общинския съвет, което е конфликт на интереси...

публикувано на 29.03.24 в 09:55

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 09:03

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

обновено на 29.03.24 в 09:03

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 29.03.24 в 09:01

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

обновено на 29.03.24 в 07:11