Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Да работим и учим младите на истинска, а не пътечкова медицина

В Деня на българския лекар - за призванието на професията, за стандартите на българското здправеопазване и накъде върви то, разговаряме с началника на клиниката по онкология и хематология в УМБАЛ „Свети Георги” професор Жанет Грудева и шефа на Втора хирургична клиника професор Ангел Учиков в същата болница - двамата пловдивски лекари, които са в националните номинации за престижното отличие "Лекар на годината". 

"Да работим онази медицина, на която са ни учили. Приветствам призива на министър Петър Москов да бъдат изгонени търговците от храма", заяви в ефира на  Радио Пловдив началникът на клиниката по онкология и хематология в УМБАЛ „Свети Георги” професор Жанет Грудева, която по десетобалната система постави оценка "5" на сегашното състояние на нашето здравеопазване. 

И тя, и колегата й шефът на Втора хирургична клиника професор Ангел Учиков са на мнение, че въвеждането на новите технологии и оборудването на болниците е голяма стъпка напред в реформата. 

Има обаче още много какво да се свърши в системата, категорични са и двамата лекари. 

Интервютата с тях можете да чуете в прикачените звукови файлове. 

Още от категорията

Нужни са ни проекти за базови енергийни мощности, а нямаме

Не е новина, че държавата няма да затваря централи, защото тя не го е планирала, а свободен пазар в енергетиката ни няма. Това коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив енергийният консултант Боян Рашев. Той подчерта, че схемата за търговия с въглеродни квоти по принцип е създадена, за да закрие въглищната..

публикувано на 04.10.23 в 08:36

Очевидно е, че държавната хазна се сблъсква с проблеми

Предложенията на финансовия министър за промени в данъчните закони за 2024 г., с акцент върху облагането на бизнеса, връщането на ДДС за ресторантьорите на 20% и въвеждането на бонус срещу сигнал за укрити доходи,разбуниха духовете. Макроикономистът професор Ганчо Ганчев заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив, че..

публикувано на 03.10.23 в 16:45

Кутията на Пандора е вече отворена, нужен е диалог

В програма „Ден след ден“ по проблемите в минния и енергийния сектор на България  говорим с доц. Иван Митев, изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара, преподавател в Минно-геоложкия университет, енергиен експерт. Според него изход от всяка ситуация винаги има и  той се надява изходът от тази ситуация да бъде положителен за всички...

публикувано на 03.10.23 в 16:03

платена публикация
В Пловдив стартира кампанията „Пресичам безопасно с TEDI”

С открит урок по безопасност на движението по пътищата в ОУ „Алеко Контстантинов“ в Пловдив  бе дадено началото на образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ запознаха първокласниците в пловдивското училище с основните правила, които те трябва да спазват за своята пътна..

публикувано на 03.10.23 в 14:26

Зелената сделка е най- голямата измама от 2000 години насам

Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с блокади на ключови пътища в страната вече пети ден, е политически, но не партийно- политически, а срещу безумната политикана ЕС по Зелената сделка, каза в предаването "Точно днес" Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост. "Зелената сделка е най- голямата измама в историята на..

публикувано на 03.10.23 в 10:11