Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десницата подкрепя твърдо Иван Тотев на балотажа

| обновено на 30.10.15 в 14:37

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев благодари за получената твърда подкрепа от десницата в Пловдив за втория тур на местните избори. Той изтъкна принципната позиция по време на преговорите.

Искам да изкажа своя респект към всички потенциални партньори, с които говорихме, за това, че никой не постави конкретни условия, освен конкретни политики за управление на град Пловдив. Което означава, че през тази седмица не е имало по никакъв начин разговори, които да касаят управленски позиции в едно бъдещо управленско мнозинство.

В Общинския съвет ГЕРБ ще разчита на гласовете на ЗС „Ал. Стамболийски“, Кауза Пловдив и Реформаторския блок. Разглеждаме като потенциален партньор и съветниците на Съюз за Пловдив, каза Иван Тотев.

Форматът на едно такова потенциално мнозинство в Общинския съвет надхвърля 35 гласа и дава стабилност в бъдещия управленски мандат начело с ПП ГЕРБ. Това би гарантирало един устойчев растеж на Пловдив. Би гарантирало един успешен управленски мндат с всички произтичащи от това ползи за нашия град. Това е гаранция за реализиране на големите, мащабните проекти на град Пловдив.

Иван Тотев и кандидатите на ГЕРБ за районни кметове на ПловдивПървата структурна промяна в Община Пловдив ще бъде отделянето на ресор култура, който ще има собствен зам.-кмет. ГЕРБ ще продължи практиката от миналия мандат да не заема всички управленски постове в Пловдив.

ГЕРБ като най-голяма партия в Общинския съвет и като партия, която ще бъде в основата на бъдещото управленско мнозинство на Пловдив е партия, която има висока политическа култура. Която политическа култура бе показана през предходния мандат, когато ГЕРБ предостави на Синята коалиция възможността за председател на Общинския съвет.

След първия тур на местния вот в Пловдив ясно са се откроили два полюса, посочи Иван Тотев.

В Пловдив вече много ясно виждаме едно разделение – на всички партии, които имат дясно-центристки политики и отделяне на левите и крайно левите популистки послания и партии в другата страна. Много е ясна разделителната линия. Разделителна линия между тези, които искат да градят Пловдив, да развиват Пловдив, да имат политическата култура да говорят за Пловдив на базата на компромисите, които всеки един може да постигне в името на общата цел – Пловдив и в ляво, където не остана никой, остана само един. Самотата в ляво със сигурност трябва да остане там.

Според Иван Тотев резултатите от балотажа не са предрешени.

Призовавам пловдивчани да не подценяват изборите. Никакво подценяване на изборите! Трябва да излезем и да гласуваме, защото миналата седмица много от нас подцениха възможностите на нашия вот.

По-рано през деня петте партии от РБ в Пловдив дадоха категоричната си подкрепа за кандидатите на ГЕРБ на предстоящите балотажи за кмет на Пловдив и районни кметства.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Славчо Атанасов: Пловдив трябва да се управлява честно и с грижа за хората

„Пловдив трябва да се управлява честно и почтено – с грижа за хората. Пловдив трябва да се управлява с визия, а не от типа „проба-грешка”. Пловдив трябва да се управлява от почтени хора и може да се управлява по този начин – ние сме го доказали”.  Това са принципите на управление на кандидата за кмет Славчо Атанасов, които прозвучаха на..

обновено на 23.10.15 в 18:55

Георги Гергов: Промяната в Пловдив ще се случи с №5

БСП закри предизборната си кампания в Пловдив със заключителна среща с кандидата за кмет на левицата  Георги Гергов  и кандидатите за кметове на шестте района на града.  „Аз играя, защото така трябваше – председателят да играе. И затова играя!“ , каза Гергов пред активистите и симпатизантите на БСП, събрали се в трета палата на панаира...

обновено на 23.10.15 в 17:13

Славчо Атанасов кани пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври

Славчо Атанасов и екипът му от кандидати за районни кметове и за общински съветници канят пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври 2015 година от 18.00 часа в Концертна зала (бившия Партиен дом). „С много от вас вече разговаряхме – през тези дни и седмици почти няма улица в града, на която да не съм бил, за да ви чуя...

обновено на 22.10.15 в 14:23
Здравко Димитров, Светослав Малинов, Пепа Деведжиева

Евродепутатът Светослав Малинов: Пловдив заслужава промяна и по-добър кмет

На среща с пловдивчани евродепутатът Светослав Малинов изрази категоричната си подкрепа за кандидатите на Реформаторския блок Здравко Димитров  - за кмет на Пловдив и Пепа Деведжиева – кандидат за кмет на район "Централен”. "Идвам, за да дам подкрепата си за Здравко и Пепа. Тук съм да разсея ако може някои колебания у някои избиратели, защото..

обновено на 19.10.15 в 17:17

Славчо Атанасов: 10 приоритета за развитието на Пловдив

Местни данъци – по-поносими за хората и по-добра среда за бизнеса – това посочи като първостепенна задача в работата си народният представител от Патриотичен фронт и кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, представяйки на среща с пловдивчани 10 основни приоритета за развитието на Пловдив. Той добави още: Градът може да се развива по-добре и..

обновено на 17.10.15 в 11:57