Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите в Пловдивска област

| обновено на 01.11.15 в 07:43

Нормално започна изборният ден в Пловдивска област, показа репортерска проверка на Радио Пловдив. Всички изборни секции са отворили в 6:00 часа, а първите гласоподаватели вече са пуснали своите бюлетини за кметове на кметства и на кмет на община, съобщиха от ОИК в общините Родопи, Карлово, Куклен.

В община Марица днес има балотажи в 12 от всички 19 села. В 2 от секциите някои от членовете на СИК не са се явили навреме за началото на изборния ден, но законът ни позволява да работим в намален състав, съобщи зам.- председателят на ОИК в Марица Димитър Маринчешки.

До момента няма подадени жалби и сигнали, уточниха от ОИК в областта.

12 общини и 75 села избират кметове на втори тур в Пловдивско. 

В общините „Марица”, Раковски, Садово, Кричим и Лъки администраторите бяха избрани още на първия тур миналата неделя. В 8 от общините кандидати на ГЕРБ се явяват на балотажи,  тези на БСП – в 6 общини, а на Реформаторите – в 3.

В Асеновград досегашният кмет д-р Емил Караиванов от БСП се бори за втори мандат  срещу  народната представителка от ГЕРБ Силвия Хубенова.

В Карлово срещу сегашния кмет с 2 мандата д-р Емил Кабаиванов, който е подкрепен от коалиция, доминирана от Реформаторския блок, се изправя генералът от резерва Димитър Шивиков, издигнат от инициативен комитет.

В община „Родопи” битката е между сегашния кмет Пламен Спасов от ГЕРБ и Павел Михайлов от БСП.

В Първомай един срещу друг застават също сегашният кмет Ангел Папазов от Социалдемократическата партия и Христо Вълчев от ГЕРБ.

За първи път от 16 години досегашният градоначалник на община Стамболийски Иван Атанасов не е кандидат за кмет.  За поста се състезават Георги Мараджиев от ГЕРБ и Венера Башова от БСП.

Още един дългогодишен кмет –  на община Калояново - Александър Абрашев, се отказа от нова надпревара на тези избори. Жителите там сега ще избират между Георги Георгиев от Реформаторския блок и Йонко Вангов от ГЕРБ.

Две дами – досегашната кметица Пенка Ганева от ГЕРБ и Пенка Дойкова от Партията на Зелените, ще се борят за кметския пост в община Хисаря.

От създаването на община Сопот през 2003 г. досега кмет на общината е Веселин Личев, издигнат от местната коалиция „Заедно за просперитета на Сопот и Анево”. Той се изправя днес на балотаж срещу  Деян Дойнов от БСП.

В община Съединение на втори тур се класираха досегашният кмет Георги Руменов от местна коалиция „Сдружение за община Съединение” и Атанас Балкански от ГЕРБ.

Доскорошният кмет на община Брезово Радньо Манолов от БСП излиза на балотаж със Стоян Минчев от коалиция „Бъдеще за община Брезово”.

В община Куклен битката на балотажа е между Мария Белчева от Зелената партия и Наил Рустем от ДПС.

Досегашният кмет на община Перущица Ради Минчев от Реформаторския блок се бори на втори тур с Никола Янкулов от ПП „Нова алтернатива”. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08