Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На БСП й трябва генерална промяна на всички нива

| обновено на 13.11.15 в 16:09

Калин Милчев, бивш депутат, кандидат за кмет на район Централен и вече бивш председател на организацията там, определи решенията на Областния съвет на БСП, като навременни и в унисон със ситуацията, в която се намира партията след изборите. Той допълни, че се надява тези призиви да бъдат чути и да има реални резултати в тази насока.

 Припомням, че на заседание, продължило до късно снощи,  Областния съвет на БСП Пловдив поиска пълен цикъл отчет, вътрешно партийни избори и нов 49-ти Конгрес на партията. Областният съвет настоява също така  на предстоящото  заседание на 14 ноември  Изпълнителното бюро на НС на БСП да подаде оставка  и тя да бъде  приета. 

Калин Милчев в интервю за Радио Пловдив подчерта още, че лично той е  поел своята отговорност за изборните резултати. Според него  като цяло БСП трябва да осъзнае, че и трябват генерални промени на всички нива.

Трябва да бъдем адекватни на изискванията на българските избиратели. На чело на партията трябва да застанат нови лица, необременени, които да покажат, че все пак има друга градивна част в партията, посочи Милчев

По думите му въпросът за обновлението зависи и от симпатизантите и от членовете на партията.

Решенията за това кой ще управлява в БСП  се вземат от обикновенните социалисти. За това те трябва да гласуват доверието на нови хора, които не са участвали в процесите довели БСП до този резултат, допълни социалистът.

Милчев бе категоричен, че години наред отглеждана партийна номенклатура е взимала и е водила българската социалистическа партия в определена посока, а всички виждат  каква е тя. Той обясни, че новите хора трябва да са извън кръговете, които до момента са управлявали в БСП.

На въпрос за изборните резултати в Пловдив Милчев отговори : „Резултатите говорят сами по себе си, както и дали едно ръководство се справя или не се справя”

Хубаво е да има промяна, да има представяне на нова политика. А това трябва да се случи единствено с нови хора. Убеден съм, че тези хора ги има в партията, но до този момент са били неглижирани. В противен случаи БСП отива към своя залез, заключи Калин Милчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56