Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крушарски поиска стадион "Локомотив" за 30 години

Новият собственик на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се срещна с кмета Иван Тотев и поиска стадиона на концесия за 20+10 години, както и общинска земя, върху която да построи клубна база.

Виждам в лицето на новия собственик на  ФК „Локомотив” човек, който има сериозни намерения за развитието на футболния клуб и община Пловдив ги подкрепя, каза Тотев след срещата с новото ръковoдство на отбора.
 

Преди всичко общината ще съдейства за намирането на тренировъчни игрища на представителния отбор, тъй като много често футболистите тренират извън града. След това предстои да бъдат обсъдени детайлите по процедурата за отдаване на терена от над 130 декара на концесия. В дългосрочен план ще се търси общински терен, подходящ за изграждането на  база за  юношеската  школа, уточни Тотев. 

Кметът Иван Тотев ще приеме скоро и представители на другия елитен пловдивски клуб Ботев, с които ще обсъди строежа на стадион "Христо Ботев" и изпълняването на концесията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Финалът за Суперкупата ще е на стадион "Христо Ботев" на 3 юли

Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев Пд  ще се проведе на 3 юли, сряда на стадиона на канарчетата в Пловдив. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да се изиграе седмица преди старта на участието им в евротурнирите. От Разград пък са приели и..

публикувано на 17.05.24 в 18:02

Първа аула не побра желаещите да видят Стефка и Глушков

Легендарната ни лекоатлетка и президент на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта и легенда на баскетбола Георги Глушков станаха важна част от честването на Деня на спорта в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Първа аула в новата сграда се оказа твърде малка за тълпящите се студденти, които искаха да видят и да чуят..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

MOVE WEEK 2024 предстои в края на май

В периода 27 май - 2 юни в Пловдив и на територията на цялата страна ще се проведе 13-о издание на Европейската седмица на движението и спорта, разпознаваемо като MOVE Wеек. Активната седмица е ежегодно събитие и част от кампанията NowWeMOVE, която има цел да промотира ползите от физическата активност и да повиши информираността относно опасностите,..

публикувано на 17.05.24 в 13:43

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10