Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министър Кралев откри Младежкия център до Гребната база

| обновено на 19.11.15 в 15:41
Снимка: Искра Койчева, Радио Пловдив

Министърът на спорта Красен Кралев откри Младежкия център на Гребната база в Пловдив. Лентата заедно с него прерязаха кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, посланикът на Норвегия у нас Гюру Катарина Викьор, Денис Дурмиз от Съвета на Европа, зам.-кметът Георги Титюков и представители на партньорски организации по проекта .

 Общата стойност на проекта възлиза на  близо 3 милиона лева, а партньори по проекта са Община Пловдив, Национален алианс за работа с доброволци и норвежкия изследователски институт. Младежкият център е триетажен и притежава зала за хранене, две семинарни зали, офиси,  библиотека, зала за интернет и 14 стаи с капацитет около 40 легла. 

С близо 2 милиона, осигурени от Община Пловдив,  е изграден намиращия се в непосредствена близост до центъра спортен комплекс на площ около 10 дка. Съоръжението разполага с три футболни игрища, баскетболно, волейболно игрище и тенис корт и два фитнеса на открито.  

Напълно реконстурирания терен около Младежкия център в парк "Отдих и култура" се допълва и от модерна детска площадка, на която могат да играят и деца с увреждания. Тя е на стойност 400 хиляди лева и е с 9 различни комплексни съоръжения. Оборудвана е със специална рампа с 5% наклон до съоръженията и на нея могат да играят едновременно 100 деца.

Снимка


Още от категорията

18 години затвор за отцеубиеца от Неделево

18-години затвор получи 41-годишният Стоил Терзиев за убийството на баща си в село Неделево, община Съединение. През март миналата година двамата пили до късно алкохол, като на сутринта последвала свада, завършила с тежък побой на сина над бащата Антон. Пострадалият мъж бил настанен в болница, но издъхнал от нараняванията си още същия ден...

публикувано на 03.10.23 в 17:35

Подобряват се децата, яли развалени дюнери в Розино

Общо 35 са децата, получили хранително отравяне от дюнери и закуски в Розино, от тях 12 са настанени в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, а други пет – в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“. Всички те вече са в добро общо състояние, овладяна е дехидратацията им.  Все още има две деца с температура и едно с по-сериозно обезводняване в..

обновено на 03.10.23 в 16:33

Съдът остави в ареста убиеца на Ангел от Пазарджик (обновена)

Съдът в Пазарджик се съобрази с искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишния Никола Райчев. Тийнейджърът бе привлечен като обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал "Запад".  Припомняме, че жестокото престъпление беше извършено с нож в петък вечерта...

обновено на 03.10.23 в 16:32

Двама шофьори на камиони на съд, опитали да подкупят полицаи

Двама шофьори, опитали се да подкупят пътни полицаи, ще застанат пред съда с обвинения от пловдивската Окръжна прокуратура. И при двата случая размерът на подкупа е 50 лева, срещу които полицаите трябвало да си „затворят очите“ за извършени нарушения. Първият водач бил засечен в района на село Белозем да шофира камион „Мерцедес“, с който..

публикувано на 03.10.23 в 15:19

Скоростен път ще свързва АМ "Тракия" с ГКПП "Рудозем"

Започва проектирането на скоростен път между магистрала „Тракия“ и новия граничен пункт „Рудозем“, съобщи кметът на община Рудозем Румен Пехливанов след среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, на която са присъствали представител на Агенция „Пътна инфраструктура“ и депутати от ДПС. Министърът е поел..

публикувано на 03.10.23 в 13:45