Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министър Кралев откри Младежкия център до Гребната база

| обновено на 19.11.15 в 15:41
Снимка: Искра Койчева, Радио Пловдив

Министърът на спорта Красен Кралев откри Младежкия център на Гребната база в Пловдив. Лентата заедно с него прерязаха кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, посланикът на Норвегия у нас Гюру Катарина Викьор, Денис Дурмиз от Съвета на Европа, зам.-кметът Георги Титюков и представители на партньорски организации по проекта .

 Общата стойност на проекта възлиза на  близо 3 милиона лева, а партньори по проекта са Община Пловдив, Национален алианс за работа с доброволци и норвежкия изследователски институт. Младежкият център е триетажен и притежава зала за хранене, две семинарни зали, офиси,  библиотека, зала за интернет и 14 стаи с капацитет около 40 легла. 

С близо 2 милиона, осигурени от Община Пловдив,  е изграден намиращия се в непосредствена близост до центъра спортен комплекс на площ около 10 дка. Съоръжението разполага с три футболни игрища, баскетболно, волейболно игрище и тенис корт и два фитнеса на открито.  

Напълно реконстурирания терен около Младежкия център в парк "Отдих и култура" се допълва и от модерна детска площадка, на която могат да играят и деца с увреждания. Тя е на стойност 400 хиляди лева и е с 9 различни комплексни съоръжения. Оборудвана е със специална рампа с 5% наклон до съоръженията и на нея могат да играят едновременно 100 деца.

Снимка


Още от категорията

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи. Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия. Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. До момента е..

публикувано на 02.12.22 в 16:02

От 5 декември затварят част от бул. "Александър Стамболийски"

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  От понеделник, 5 декември, около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“,..

публикувано на 02.12.22 в 15:37

Протест настоя Ангел Стоев да спре новия ОУП на Пловдив

Над 150 пловдивчани протестираха пред Областната администрация срещу приетия от Пловдивския ОбС нов  Общ устройствен план на Пловдив, който дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парк „Отдих и култура“. С плакати „Да спасим зеленото сърце на Пловдив“, „Г-н областен управител, спасете една 70-годишна..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Нова техника получи ОП "Чистота" в Пловдив

Първите 8 нови машини за почистването на улиците в Пловдив бяха показани в базата на общинското предприятие „Чистота“. Директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че са закупени контейнеровози, мотосметачни машини, миячна машина, два 16-кубикови сметовози, а до края на месеца чакат още един 7-кубиков сметовоз, който да чисти..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата. Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на..

публикувано на 02.12.22 в 13:07