Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повторно ще броят бюлетини в "Централен" по искане на "Кауза Пловдив"

| обновено на 20.11.15 в 13:22

Административният съд ще гледа жалбата на „Кауза Пловдив“ срещу резултатите от проведените избори за общински съветници в Пловдив. 

Заседанието на магистратите е четвърто по делото. 

В сряда докладчикът по делото съдия Мария Златанова допусна  преброяването на гласовете в 4 избирателни комисии в район „Централен“. Тогава се установи, че има несъответствие между броя на недействителните бюлетини, отразени в протоколите на ОИК и преборените в съда. 

На база това съдия Златанова разпореди днес да бъдат повторно преброени бюлетините в още 5 избирателни  секции. 

Припомням, че от „Кауза Пловдив“ настояха да се направи оглед на чувалите, тъй като считат, че са допуснати нарушения в изборния процес и заради това те не успяха да вкарат четвърти съветник в новия ОбС. 


Още от категорията

Кметът оттегли искането на екипа му за уволнение на шефа на Онкото

Предложението да бъде освободен предсрочно управителя на  Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев е оттеглено и няма да се гледа на предстоящата сесия на 29 февруари. От общинската администрация  потвърдиха информацията, но коментираха, че в това няма нищо необичайно.  Екипът на Костадин Димитров иска смяна на шефа на..

публикувано на 26.02.24 в 13:16

Нова улица в "Източен" разтоварва трафика около хипермаркетите

Първа копка на новата улица „Георги Странски“ направиха кметовете на Пловдив и район „Източен“ Костадин Димитров и Емил Русинов. Първият етап на отсечката, която ще свързва ул.  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург" е дълъг 200 метра и ще бъде с широчина 7 метра.  Ще бъдат изградени общо 51 паркоместа. Очаква се след като стане..

публикувано на 26.02.24 в 13:09

Издирват шофьор, блъснал пешеходец и избягал

Пловдивската полиция издирва шофьор, блъснал пешеходец и избягал от мястото на катастрофата на бул. "Свобода". Управляваният от него лек  автомобил "Хонда" изхвърча на тротоара, блъска 62- годишния пешеходец, удря се в електрически стълб, но успява да избяга от инцидента.  Пострадалият мъж е транспортиран в болница от екип на спешна медицинска помощ. 

публикувано на 26.02.24 в 12:50

Според кмета, оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 11:27

Няма пари за изцяло ново Рогошко шосе

Краят на ремонта на Рогошко шосе ще бъде на 26 април, това обеща кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той допълни, че ще се ремонтира най-лошият участък от пътя и има осигурено финансиране. В началото на април се очаква археолозите да се върнат на обекта си на "Брезовско шосе". "Трябва да има планираност в уличните ремонти" коментира още кметът по..

публикувано на 26.02.24 в 11:26