Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото за изборите в „Западен”, съдът решава за „Тракия”

Административният съд отложи делото с искане за касиране на изборите за кмет на район „Западен” след 4-часово заседание, по време на което бяха отворени чували с бюлетините от 8 секции.

При дългата процедура на проверката не бяха установени съществени нарушения и разлики между описаните в протоколите гласове и бюлетините за двамата кандидати за районни кметове - Димитър Колев от ГЕРБ) и Десислава Желязкова от "Коалиция за Славчо Атанасов".

Защитата на загубилата изборите с разлика от 326 гласа поиска да бъде представен документ, свързан с определянето на състава на секционните избирателни комисии. Адвокат Атанас Петров ще претендира, че има незаконен състав на секционните избирателни комисии. Председателят на Общинската избирателна комисия Деница Чингарова коментира, че това не е относимо към резултата от вота.  Съдията по делото Георги Петров насрочи следващото заседание за 1 декември от 13,30 часа.

По същото време в друга зала на съда се проведе и последното заседание с искане за касиране на вота в район „Тракия”. Решението по делото се очаква да бъде обявено до края на следващата седмица. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на община Карлово блокираха Подбалканския път

Жители на община Карлово и кметове блокираха Подбалканския път на две места срещу липсата на средства за възстановяването на пострадалите от наводненията преди две години селища. Те настояват държавата да им преведе 38 милиона лева за тази година, с които да продължат изграждането на мостове и улици в потопените села. С плакати „Асфалт не се..

обновено на 29.05.24 в 15:35

Карловските села ще получат пари, но по-малко от исканите 38 млн. лв.

В най-кратък срок междуведомствената комисия за възстановяване на карловските села, пострадали от наводненията преди две години, ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета и в в рамките на това, че в момента на власт е служебен кабинет, чийто основна задача е организирането на честни и прозрачни избори. Така служебният..

обновено на 29.05.24 в 15:34

Високата скорост е причината за зловещата катастрофа на бул. "Руски"

Със 175 километра в час е шофирал загиналият на бул. Руски в Пловдив  21-годишен Кристиан Екмекчиян. При тежката катастрофа загуби живота си и 20- годишната Теодора Николова, пътувала на предната седалка. Направените и огласени днес от прокуратурата експертизи сочат, че в кръвта на Кристиян не са открити следи от алкохол, наркотици или други..

публикувано на 29.05.24 в 15:30

На протест ученици и родители защитиха учител, обвинен в блудство

Учители, родители и бивши ученици от основно училище „Петър Берон“ протестираха днес пред входа на училището. С плакати „Любомир Ушеров невинен“ и „Ние сме с теб“ те застанаха зад дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров, който е освободен от директора Стефан Кичуков заради непристойно поведение към ученички.  Според..

обновено на 29.05.24 в 12:23

Прокуратурата проверява шофиране със 150 км/ч в Пловдив

Проверка за пътно хулиганство разпореди районната прокуратура в Пловдив. Тя е заради видеоклип, от който се вижда как лек автомобил се движи с близо 150 килoметра в час по бул. "Копривщица". Проверката е  за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при..

публикувано на 29.05.24 в 12:20