Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махат гаражите от центъра, срещу 15 лева месечно - гарантирано паркомясто

| обновено на 26.11.15 в 17:12

Догодина в Пловдив ще бъдат намалени местните данъци за 3-те най-използвани класа автомобили, сред които камионите и мотоциклетите. Това потвърди кметът Иван Тотев след сесията на Общинския съвет.

Засега градоначалникът не се ангажира с точни цифри. Той уточни, че чрез специална презентация в понеделник ще бъде представена политиката на общината по отношение на данъците, отразена в нарочна наредба, която ще бъде внесена в местния парламент.

След Нова година започва премахването на временните гаражи, поставени на общински терени в район „Централен”. До 2 години ще бъдат премахнати поетапно всички гаражни клетки, заяви още кметът. 

Шофьорите ще имат гарантирано паркомясто срещу 15 лева на месец, на което ще бъде написан регистрационният номер на автомобила. Сега наемателите плащат по 30 лева месечно. Изчисленията сочат, че където са били 2 гаража, има терен за 3 паркоместа.

Местата, където са били гаражите, ще бъдат облагородявани.

Идеята е част от концепцията за Пловдив – Европейска столица на културата. Ако сработи добре, мярката ще бъде приложена и в други райони, с изключение на „Северен” и „Източен”. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

101 места обяви новата детска градина в район "Тракия"

101 места обяви най-новата детска градина в пловдивския район "Тракия". В системата тя е въведена като "Червената шапцица" с трети адрес на ул. " Проф. д-р Иван Митев" №1 ".  Общо 1010 са свободните места за предстоящото на 4 юни класиране за прием в детските градини и ясли в Пловдив. То ще е второ основно за първа възрастова група през новата..

публикувано на 29.05.24 в 11:28

На протест ученици и родители защитиха учител, обвинен в блудство

Учители, родители и бивши ученици от основно училище „Петър Берон“ протестираха днес пред входа на училището. С плакати „Любомир Ушеров невинен“ и „Ние сме с теб“ те застанаха зад дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров, който е освободен от директора Стефан Кичуков заради непристойно поведение към ученички.  Според..

публикувано на 29.05.24 в 11:27

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

обновено на 29.05.24 в 11:08

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението  д-р Анелия Балабанова .  Педиатрите са на разположение за..

обновено на 29.05.24 в 11:07

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15