Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Григор Димитров на турнира на АТП в София

Снимка: Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва в турнира на АТП "Garanti Koza Sofia Open", който ще се проведе от 1 до 7 февруари 2016 година в София. Първата ни ракета е получил оферта, но не е заявил участието си в регламентирания срок до 21 декември.

В България ще пристигнат играчи, спечелили общо 26 титли на единично. Тенисистите от "Топ 30" на ранглистата са четирима. Това са Виктор Троицки (№22), Роберто Баутиста Агут (№24) и Гийермо Гарсия-Лопес (№27) и Андреас Сепи (№29).

В списъка за "Garanti Koza Sofia Open" личат още имената на Филип Колшрайбер (Германия), Жил Мюлер (Люксембург), Иржи Весели (Чехия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Хьон Чун (Южна Корея), Лукаш Росол (Чехия), шампионът на двойки от Australian Open Симоне Болели (Италия), Робин Хаасе (Холандия).

"Щастлив съм, че толкова вълнуващи имена от големия тенис ще участват на първия турнир от ATP World Tour, който ще се проведе в София. Направихме оферта и на Григор Димитров, но той не заяви участие в рамките на регламентирания от АТП краен срок", заяви директорът на турнира Ерхан Орал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Христо Крушарски

Крушарски спря заплатите, иска 5 млн. лева и напуска

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви, че цената, срещу която ще предостави контролния пакет акции в клуба е 5 милиона лева. „Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес, да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите,..

публикувано на 25.09.24 в 16:25

Жребий за купата на България

Стана ясен жребият за два кръга в турнира за Купата на България. Във втория предварителен кръг отборът на Марица (Пловдив) ще срещне втородивизионния Беласица (Петрич). В 1/16-финалите Ботев (Пловдив) ще гостува на победителя от двойката Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник). Локомотив (Пловдив) ще има визита на победителя от сблъсъка Черноморец..

публикувано на 24.09.24 в 18:01

Локомотив остана без ръководство!

ПФК Локомотив Пловдив излезе с изключително важно официално съобщение. Ето какво написаха от "Лаута": Уважаеми локомотивци, С оглед насъбралото се напрежение и представянето на отбора в последните няколко седмици, всички членове от борда на директорите на ПФК Локомотив Пловдив решиха да подадат днес своите оставки. Решението им е окончателно. В..

публикувано на 24.09.24 в 11:46

Неприятна загуба на Ботев Пловдив

Отборът на Арда се наложи с 1:0 над Ботев (Пловдив) у дома в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига.  "Канарчетата" бяха по-добрият отбор почти през целия мач, но домакините се възползваха от груба грешка на Йонас Там и Иван Тилев реализира победния гол в мача в 59-ата минута. Това се оказа и единственият точен удар на Арда през целия двубой. Ботев..

публикувано на 23.09.24 в 23:31

Локомотив въведе 8-часов работен ден за треньорите в клуба

Ръководството на Локомотив Пловдив въвежда осемчасов работен ден за треньорите в клуба. Щабът, начело с бившия национален селекционер Любослав Пенев, знае за това още от 10 септември. "По повод днешните информации, появили се в медиите, желаем да внесем уточнение. Въвеждането на 8-часов работен ден важи само и единствено за треньорския щаб на..

публикувано на 23.09.24 в 17:56