Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската група Gabana в Първо студио на Радио Пловдив за Moleskin Live Sessions 

| обновено на 12.01.16 в 11:29
GABANA в Първо студио на Радио Пловдив
Снимка: Виктор Янков, Радио Пловдив

Екипът на предаването „Молескин“ стартира 2016-та с нов проект. Рамката си остава същата като досега – гостите ще представят своята любима музика, но в новия формат това ще бъдат музиканти, които ще изпълняват свои любими песни. 

Концертите ще се състоят в Студио 1 на Радио Пловдив и в началото ще се състоят  ... тайно. Следвайте ни във facebook за повече информация и възможност да получите покана. Видео от концертите ще се качва онлайн. 

Иначе „Молескин“ продължава, както и досега, да бъде излъчвано всеки петък от 17 часа с повторение в неделя от 19 часа. 

Предаването с CABANA ще бъде излъчено на 29 януари.

Преди стартаGABANA са:
Виктор Стамболов – вокал, китара
Никола “Nixon” Джоков – барабани, вокали
Ангел Дюлгеров – китара 
Стойко Милев – бас

GABANA е рок група, основана в Пловдив в началото на 2000 година. Музикантите изпълняват собствена музика от самото начало, като песните са своеобразен микс от предпочитанията на членовете, което прави определянето на стил доста сложно. Едно, обаче става ясно още с първото парче – основата е чист рокендрол.


Виктор Стамболов (вокал, китара) и Никола (Nixon) Джоков (барабани, вокали) са сред основателите на групата, като от средата на 2012 г. в състава й влизат Ангел Дюлгеров (китара) и Стойко Милев (бас китара). Последният заменя оригиналния басист и съосновател Иван Динев (Моржа).


СнимкаГрупата е била част от множество фестивали и е осъществявала редица турнета в България и близки страни. Тази пролет излиза вторият дългосвирещ албум на GABANA, който ще бъде представен с национално турне. Първият диск излиза през 2006-а, носи името “DO NOT COVER” и е продаден в около 800 броя главно на концерти на групата.

Екипът, реализирал Moleskin Live Sessions



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26

Студенти от ПУ представят свои картини в Радио Пловдив

Студенти от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", катедра "Естетическо възпитание" от специалностите "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" и "Графичен дизайн с реклама", откриват изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва живопис, графика и смесени техники под ръководството на проф...

публикувано на 09.05.24 в 07:43

Джеймс Уайли Трио с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио . Концертът е на 8 май,  от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани...

обновено на 08.05.24 в 14:12

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 01.05.24 в 08:48

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на събитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

обновено на 25.04.24 в 06:11