Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Апостолова създава Комитет за защита на България

Снимка: БГНЕС

Без духовност - България е мъртва. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Божана Апостолова, писател и издател, която излезе с отворено писмо с призив за спасението на страната.

„България си отива“, написа в социалните мрежи Апостолова.

„Това, което запали клечката, за да не мога вече да издържам е, че тези дни ми се наложи да посетя една учителка, която трети ден държеше мъртвите си родители за да им вземе пенсиите и да може да ги погребе. Може ли до такъв срам да е докарана България? Такъв глад за българския народ не съм очаквала“, коментира Божана Апостолова.

Тя призова за създаване на Комитет за защита на България и уточни, че вече води разговори с други известни българи. Сред тях са и утвърдени писатели.

Трябва да натискаме правителството, да се борим, да изискваме, да помагаме - кой с каквото може, но в правилната посока, адресирана към спасението на страната ни. Това се казва в обръщението на Божана Апостолова.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Димитрия Стайкова

Вендинг машините обезмислят труда на фармацевта

Проблемите, които възникват заради промените в Закона за лекарствените продукти, които засягат въвеждането на вендинг автомати за отпускане на лекарства са много, а фармацевтите са много притеснени. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на Управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия..

публикувано на 20.09.24 в 11:11

Обмислят директни полети от Близкия Изток до Пампорово

Никой не е наясно как ще се развият следващите зимни сезони. Според мен има цикличност в сезоните между 10-11 г., заради това смятам, че ще имаме добра зима. Тенденциите са много добри. Прогнозата направи в предаването "Точно днес" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков .  Целогодишното развитие на курорта Пампорово вече е..

публикувано на 20.09.24 в 09:27
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24

Българският еврокомисар получава добър ресор

"Имайки предвид, че това беше област в ресора и на последните двама български комисари, това беше най-естественият избор. Обикновено винаги титулярът наследява своя ресор, макар и да има и изключения, а ако се сменя, се търси да се запази същият ресор. Сега се вижда приемственост и не трябва да се търсят знаци в ресора". Това заяви политологът и бивш..

публикувано на 19.09.24 в 12:30