Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев за мониторинговия доклад: ЕК не е един лош учител, който постоянно наказва

Снимка: БГНЕС

България трябва да се научи да използва посланията от европейските институции за подобряване на държавата и обществото. Това каза президентът Росен Плевнелиев след като изнесе реч пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Той коментира и очаквания официално утре доклад на Европейската комисия.

За втори път в историята български президент изнася реч пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург. Повече от час продължи сесията с неговото участие, на която имаше заявени въпроси от 4 политически групи и 12 парламентаристи. Пред журналисти от България президентът коментира и доклада от Брюксел, който официално излиза утре:

Европейската комисия не е един лош учител, който постоянно да ни наказва. ЕК е добър партньор, който ни показва проблемите, но очаква от нас не да търсим вините и да се замеряме с поредните безмислени и плитки обяснения. ЕК очаква от нас екшън план, ясно поставяне на проблемите на масата, политическа воля за тяхното решаване, научени уроци от грешките от миналото, действия и резултати. Това очаква и народът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!