Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е засегната мозъчната дейност на Иван Евстатиев, получил инсулт

| обновено на 30.01.16 в 19:31
Снимка: БГНЕС
Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, е стабилно и мозъчната му дейност е нормална, съобщиха от многопрофилната болница в Пазарджик.  Късно в петък той е бил приет в здравното заведение по настояване на близките му. След преглед на скенер е установено, че е прекарал лек инсулт.

В момента дишането, пулсът и кръвното му налягане са в абсолютна норма, нормална е и моториката на тялото му. Въпреки това, той отказвал да контактува с медицинския персонал и с близките си. В диагнозата му е записано, че е "тревожен и гледа в една точка".

Според психиатри, е трудно да се установи дали наистина става дума за психично разстройство или поведението му е подготовка за искане на по-лека мярка за неотклонение - домашен арест.  Близките на Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка, настояват той да бъде освободен от ареста и се заканват, че ще съдят прокуратурата, заради влошеното му здраве.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста Иван Евстатиев. Решението е окончателно, след като миналата седмица и Районният съд в Панагюрище постанови същата мярка за неотклонение.  Делото днес беше гледано при закрити врата, за да не се..

обновено на 26.01.16 в 18:10