Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психично болен разби стъклото на джипа на кмета Иван Тотев

| обновено на 16.02.16 в 15:38

Рано тази сутрин мъж с психични проблеми строши стъклото на джипа на кмета на Пловдив. Бялото Audi Q7 на Иван Тотев е било паркирано пред сградата на общината. 


Малко след 8,30 часа е забелязан мъж, който хвърлил камък по колата и се опитал да избяга. Задържан е от служители на общинска полиция.

Илиян Русков е на 31 години  и е от Пловдив, тежка е семейната му среда- той е едно от петте деца в семейство със социални затруднения.

В момента се установява какви са мотивите му и дали има предишни криминални прояви, съобщиха за Радио Пловдив от полицията.

Джипът е откаран на полицейски паркинг. Води се следствие. 

Припомням, че преди 3 седмици бе запалена колата на съпругата на Иван Тотев - Деница, в техния дом на ул. "Богомил". Извършителите все още не са разкрити.

Кметът Иван Тотев заяви, че вече е дал показания във II районно управление на полицията, провеждат се следствени действия. По случая вече работи Районна прокуратура - Пловдив.

Доколкото първоначално чувам, мъжът не е бил доволен от управлението на държавата, каза още кметът.

Областният управител Здравко Димитров каза, че инцидентът е неприятен, както и че това не е цивилизован начин за отношение между хората. Той очаква бързо органите да се произнесат за случая от тази сутрин.

Припомняме, че пловдивската полиция все още разследва палежа на колата на съпругата на кмета – Деница Тотева. Нейната кола бе запалена в нощта срещу 27 януари в двора на семейното им жилище.

Тогава кметът Тотев бе категоричен, че не е получавал заплахи и не смята, че запаленото купе на колата на съпругата му е заплаха. 

Никой не се е опитвал да ми влияе при вземането на управленски решения в Пловдив. Ако имаше заплахи или опит за въздействие, щях да подам сигнал където трябва, посочи тогава Тотев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор помете майка с две деца в количка

Кола блъсна майка с две деца в количка, жената и едното от тях  са в болница.  Инцидентът е станал  на  бул. „Руски“ в Пловдив в ранния следобед,  в отсечката  между Централна гара в посока Бунарджика.  Там  електромобил „Хюндай“ не успял да спре навреме и ударил неправилно пресичащата пътното платно 48-годишна пешеходка. Тя бутала детска количка..

обновено на 25.09.24 в 15:07

Археологията няма да попречи Бетонният мост да е готов до Коледа

Срокът за изграждането на новия Бетонен мост в Пловдив няма да бъде променен, заради изискването проектът за съоръжението и за модернизация на жп линията да бъде съглусван от НКЖИ с Националния институт за недвижимо културно наследство във връзка с откритите това лято археологически находки. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Емил Манчев,..

обновено на 25.09.24 в 13:45

Откриха 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

"Това издание на Международния технически панаир е посветено на секторите от индустрията, които стават всички по-важни за икономиката - енергетика, дигитални технологии, строителство, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика". Това каза при откриването на изложението в Пловдив заместник-министърът на икономиката Давид Сукалински...

публикувано на 25.09.24 в 13:43

Девет училища в областта с нови директори

Регионалното управление на образованието-Пловдив оповести резултатите от проведените конкурси за директори на училища в областта. Работилият като експерт в РУО-Пловдив Любен Жилков от тази учебна година е директор на Основно училище "Отец Паисий" в Асеновград. Другите избрани ръководители на учебни заведения в региона са: Павлин Жеков - ОУ„Св. Княз..

публикувано на 25.09.24 в 13:24

"Зелена светлина" за югоизточния обход на Пловдив

Започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е в участъка от пътен възел Скобелева майка до изграденото кръгово кръстовище на пътя за Асеновград, е с дължина приблизително 5 км.  С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград в посока Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от Пловдив...

обновено на 25.09.24 в 11:04