Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма злоупотреба с парите от благотворителния концерт!

Снимка: mediacafe.bg

Фондация „Полинерооокфест“ категорично не е обещавала да купи кувьоз за Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ и не е присвоила нито лев от дарените средства от благотворителния концерт. Това заяви председателят на Управителния съвет (УС) на организацията Владислав Ботев – Полинеро (на снимката вляво) по повод медийни обвинения за злоупотреба със събраните средства.

На събрание на 16 август миналата година УС решил с приходите от благотворителния концерт на 3 септември да се ремонтира помещение в Детската клиника. След края на събитието организаторите обявили, че са събрани  2500 лв. Всъщност, реалните пари са 1500 лв и се намират в банкова сметка, а останалите 1000 лв. са „виртуални“ от фирмите организатори, обясни Ботев.

През ноември, след телефонен разговор с главния инженер на болницата Иван Русев, ни бе предложено да осигурим кувьоз за недоносени бебета. По мои проучвания такава медицинска апаратура струва от 15 до 45 000 лв. Никой от нас не е поръчвал кувьоз, дори не сме виждали конкретна оферта за такава техника, обясни Полинеро. Затова на последното събрание на 13 март УС решил да се придържат към първоначалното си решение за ремонт на помещение и отчели като грешка идеята да се купи кувьоз.

Снимка

Разминаването в цифрите обаче предизвика гнева на вокалиста на група „Ренегат“ Костадин Кацаров, който избухна с обвинения за злоупотреба с парите. Ядосах се, защото 6 месеца дарението не е стигнало до клиниката, а събраната сума постоянно се менеше – ту 1500, ту 2500 лв, обясни той пред фондацията, на която подари символично букет от 10 бели рози, вързани с черна панделка.

Тази вечер в клуб „Библиотеката“ е поредният благотворителен концерт, на който ще свирят 5 знакови пловдивски групи. На събитието ще поставим кутия с дарения, защото няма да има входна такса. След края на концерта юрист от УМБАЛ „Св. Георги“ ще прибере сумата срещу документ, за да няма неясноти и обвинения, допълни Кацаров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Турски художници представят изложба в галерия "Аспект"

Изложба живопис на Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу представя галерия Аспект. Дългогодишното присъствие на двамата обичани от пловдивчани артисти, ги е направило разпознаваеми и очаквани, заради тяхната атрактивност и пърформанските на живо, които представят по време на откриването. Настоящата изложба включва картини, създадени от..

публикувано на 05.06.24 в 08:21

Красимира Стоянова и Людмил Ангелов с концерт в Пловдив

„Гласът - Страдивариус“ световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера, излиза пред публика  заедно с популярния на петте континента пианист Людмил Ангелов в Епископската базилика в Пловдив. Двамата знаменити артисти пристигат тук непосредствено след своя изява в Милано, за да участват в ХV-то юбилейно..

публикувано на 05.06.24 в 08:21

Лидия Симеонова и Никола Колев с изложбата "Динамика"

Галерия „Готи“ в Пловдив представя новата изложба „Динамика“ на творците: Никола Колев - скулптура и Лидия Симеонова - живопис. Експозицията съчетава в динамичен танц характерния пластичен изказ на Никола с колоритния емоционален свят на дамата творец.  Всеки един от авторите е известен с разпознаваем и характерен стил. Те имат богати..

публикувано на 05.06.24 в 08:05

Предстои "Музикално пътешествие" 2

С камерният концерт "Музикално пътешествие" 2, Сдружение "Изкуство във времето" приключва своя четвърти творчески сезон. Образователният концерт се осъществява с помощта на Община Пловдив и със съдействието на СУ "Христо Г. Данов", в чийто салон за изкуство ще се проведе, на 5 юни (сряда).  "Ще посетим много държави, за да се срещнем със..

обновено на 04.06.24 в 14:21

Свилена Тенева с изложба, вдъхновена от стиймпънка

Галерия „Възраждане“ представя първата по рода си в салона изложба, вдъхновена от стиймпънк културата – „Бъдеще в минало време“. Автор е младата художничка Свилена Тенева, за която тази изложба е дебютна за Пловдив. Свилена Тенева е родена през 1987 г. в град Стара Загора. Завършва Национална Художествена гимназия за изящни изкуства „Цанко..

публикувано на 04.06.24 в 11:54