Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването срещу Иван Евстатиев ще влезе в съда скоро

Разследването срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие срещу 16-годишна ученичка, е към края си и делото скоро ще влезе в съда, каза прокурор Димитрия Ганчева.

Заради влошеното му здравословно състояние Евстатиев е настанен в психиатричната болница на Пазарджик, но мярката му за неотклонение остава непроменена.

В болницата Евстатиев е под полицейска охрана. Според обвинението няма основания мярката му "задържане под стража" да бъде променена в по-лека. Към момента са разпитани всички лица, които имат отношение по случая.

Събраните доказателства в хода на разследването сочат, че Иван Евстатиев се е възползвал от момичето, като преди това го е превел в безпомощно състояние.

От психиатричната болница съобщават, че бившият градоначалник е на медикаментозно лечение, тъй като страда от биполярно разстройство, което рязко се е изразило след няколко месечния му престой в ареста. Според психиатрите обаче обвиняемият е бил в пълно съзнание, когато е извършвал насилствения акт. 

Очаква се делото срещу Евстатиев да стартира през месец май.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!