Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да станем една идея по-добри

Елин Рахнев в студиото на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Кирчо Стоичков

„Един Елин. Немасов. Сеещ меланхолия, жънещ съвършени преживявания“.

Тези думи се съдържат в рецензията на Петър Петров за стихосбирката „Канела“ на Елин Рахнев. Преди броени дни Елин Рахнев представи в Пловдив второто издание на книгата си. Първото излиза през 2008 година. „ Много неща се промениха. Животът е едно безкрайно пътуване, безкрайни погледи. Хора, които идват... Хора, които си отиват... Хора, които се връщат... Всякакви такива неща – най-обикновени в живота. На които не отделяме достатъчно внимание. Защото сме егоисти. На всеки Аз-ът е станал малко по-мащабен“, това заяви в интервю за Радио Пловдив известния писател и драматург Елин Рахнев.

Писателят признава, че „Канела“ е една книга, която е писал много екстремно. „Никога не съм предполагал, че тя ще придобие такава обич“, казва Рахнев.

Илюстрациите в книгата са на големия художник Кольо Карамфилов, който ни напусна преди две години. „С Колето всичко сме правили заедно“, казва Елин Рахнев и допълва, че с Кольо Карамфилов са духовни братя. „И така ще си остане. Просто така се случи, че той се качи малко по-бързо горе от мен“, твърди Рахнев.

На Велика събота Елин Рахнев призовава: „Да станем една идея по-добри! Ти да станеш една идея по-добра, аз да стана една идея по-добър. На ден да се прави едно хубаво нещо. Малко да махнем тарикатщината от себе си. Малко да махнем новите идоли с еднаквите номера на колите и с фитнес интелигенцията. Малко да погледнем какво се случва на този срещу нас“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изборите са погром, но ако не се състави кабинет, идва катастрофа

След тези избори няма победители. Победителят е гневът на българския народ, онези 70%, които не припознаха нито един от политическите играчи за свой представител в управлението.  Това е погром. Констатацията е на журналиста от "Епицентър" Валерия Велева.  Според нея през партийната система е минало торнадо и никой не е останал незасегнат от него...

обновено на 11.06.24 в 16:43

Положителни данни за въздуха в Пловдив взривиха въздуха в ОбС

Дебат за мръсния въздух в Пловдив се разрази на днешната сесия. Повод за това стана докладът за изпълнението на програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чийто вносител беше зам.-кметът Иван Стоянов.  Още в самото начало съветниците от Продължаваме промяната – Демократична България изказаха притеснението си..

публикувано на 11.06.24 в 15:44

Политически сътресения има не само у нас, а и в Европа и САЩ

Изненадата на изборите у нас си остава малкият брой гласували. Съчетаването на изборите 2 в 1 с европейските и сериозността на момента се очакваше да вдигне изборната активност, но това не се случи, каза в предаването "Ден след ден" философът, журналист и публицист Тони Николов . "Ситуацията е доста сложна не само у нас, а в цяла Европа. Има..

публикувано на 11.06.24 в 15:02

Резултатите на БСП са катастрофални, подавам оставка

Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка, оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова. Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели,..

публикувано на 11.06.24 в 14:18

Явлението "Величие" не трябва да се надценява

"Най-големият проблем на тези избори е рекордно ниската избирателна активност, която трябва да бъде изследвана в дълбочина. Тя делегитимира усилията на политическата класа за по-нататъшното развитие на България. А що се отнася до това - какво се случи на изборите - като че ли ще получим още от същото, което наблюдавахме през периода 2017-2020 година,..

публикувано на 11.06.24 в 10:58