Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да подари ли общината 170 дка на Крушарски? Ще искаме гаранции, а решението ще е на ОбС

| обновено на 11.05.16 в 16:45

Сериозен дебат и сериозни гаранции  - това е трябва да получи Пловдив, за да дари на  ФК Локомотив  близо 200 декара общинска земя.

Коментарът е на заместник -  кметът Георги Титюков, пред когото собственикът на клуба Христо Крушарски представи проект за вложения в спортната база. Срещу 12 милиона лева бъдещи инвестиции - бизнесменът поиска безвъзмездно ползване на стадиона, дарение на хотела в близост до него и 2 терена в ж.р Тракия - за спортна база и за строителство на жилища.

Заместник кметът Титюков призна, че дарението на имоти е сериозна и рискова сделка, а общината вече има злополучен опит с трибуна "Бесика" и стадион "Христо Ботев"....

Юристите на общината ще подготвят обосновка на искането, за  което последна дума ще общинският съвет - обясни Титюков.

Там подобно щедро дарение трябва да се приеме с квалифицирано мнозинство от минимум  39 гласа подкрепа. Според зам.- кмета предложението задължително трябва да е съпроводено и с широк обществен дебат, както и от сериозни гаранции от страна на футболния клуб.

На въпрос на РП защо общината не даде стадиона на концесия и така да запази собствеността върху земята Титюков отговори, че няма как стадион да бъде даден на концесия ако никой не го иска на концесия.

Стана ясно, че предложение за дарение на терените ще бъде внесено именно за да се случи дебат и в местния парламент.

По закон то ще е от името на кмета. 

Самият Тотев даде да се разбере, че дарението е твърде щедро, като се има предвид, че само преди дни общината е продала на търг 15 декара земя за 4 милиона лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11

Президентът: Да си пожелаем и вяра и сили за достойни дела!

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом!   Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество".  Това написа във фейсбук президентът Румен Радев.  "На Великден нека си..

обновено на 05.05.24 в 08:35

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47