Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор наби пешеходец на булевард "Македония"

Шофьор се озова в полицейския арест след като удари пешеходец в Пловдив. Поредният случай на агресия, станал в час пик – 8,30, на бул. „Македония“. 27- годишният пешеходец направил забележка на шофьора на „Опел“-а за отнето предимство, след което получил удари от него.

 52- годишният нападател е задържан за 24 часа в Първо районно управление като е образувано бързо производство за хулиганство. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив, а повдигнато обвинение е  за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът: Да си пожелаем и вяра и сили за достойни дела!

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом!   Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество".  Това написа във фейсбук президентът Румен Радев.  "На Великден нека си..

обновено на 05.05.24 в 08:35

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 08:32

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

публикувано на 05.05.24 в 08:25

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45