Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Капана фест“ е международен и вече пет дни - от 1 до 5 юни 2016

| обновено на 30.05.16 в 17:00


Станимир Кронев, един от организаторите на традиционния „Капана фест“, разказа специално за слушателите на предаването „Клуб неделя“ на Радио Пловдив какви ще бъдат новостите в предстоящото трето издание на един от фестивалите, който доказа, че има място в културния календар на Пловдив.

Над 700 са участниците и всички членове на екипа, които съдействат „Капана фест“ да се случи на своите пет сцени и стотици локации в квартал Капана с изключително богата програма.

Тематичните дни започват специално на 1-ви юни, Ден на детето, който все повече се налага като важен празник, отбелязващ началото на летния сезон за „деца от всички възрасти“.

Тази година фестивалът поставя началото на няколко каузи, за които ще търси подкрепата на пловдивчани, а участниците са от България, Македония и Сърбия и имената им гарантират високо качество и чудесни часове за пловдивчани и гостите на града.

Всички концерти, събития и уъркшопове, или с други думи целият фестивал, са с безплатен вход!

Подробностите ще научите от интервюта на Станимир Кронев специално за Радио Пловдив в аудио файла.


Още от категорията

В "Срещите" - разговор за бизнеса в новия свят

Тази събота в "Срещите" ще говорим за бизнеса в новия свят, във времето, което ни задължава да преизмислим всичко наново - политиката, правото, науката , за да съхраним планетата преди "Революцията на Гея".  Гост е Станислав Разпопов, директор в голям австрийски холдинг. Човекът, който познава добре бизнеса на Европа и хората, които го правят. 

обновено на 01.10.22 в 09:05

ГХГ представя "Субективни възприятия"

Двама млади автори - Йордан Велков от Пловдив и Гергана Балабанова от  Шумен,  дебютират с първа съвместна изложба в Градска художествена галерия - Зали за временни експозиции на Главната улица.  Живописната изложба е под надслов  „Субективни възприятия“, а ключов и обединяващ елемент в творчеството на художниците е уникалността на всеки..

публикувано на 30.09.22 в 12:08

Опера Пловдив открива новия си сезон

Концерт за деня на музиката“ представя Опера Пловдив в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“.  С този специален концерт от формата и  молебен  Операта открива новия си творчески сезон. В програмата на концерта са включени арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа и Джордано с участието тна солисти, Хор и..

обновено на 30.09.22 в 08:55

Концерт на "Collegium Ritornello" в библиотеката

Във фоайе „Изкуствотека“ на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив се открива новият сезон на програмата „Музикално матине в библиотеката“.  Концерт ще изнесе бароковият ансамбъл „Collegium Ritornello", който включва преподаватели и ученици от НУМТИ „Добрин Петков“, както и гост-изпълнители. 

обновено на 30.09.22 в 08:55

Културен семинар „Непознатите“ в АМТИИ

Културният семинар „НЕПОЗНАТИТЕ“ ще проведе своето четвърто издание днес и утре.Откриването е днес в концертната зала на АМТИИ с първия  модул „Наследството: общностно знание и устойчивост“-научна конференция с участието на изследователи от Гърция, Турция, Румъния, Полша, Финландия, Украйна, Великобритания, САЩ и България.  Следобед ще бъде..

публикувано на 30.09.22 в 08:55