Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Между Изтока и Запада 2016

...18 години по-късно, Милен Киров отново ще свири на Пловдивска сцена!

Роден и завършил средното си образование в Средно Музикално Училище ( сега НУМТИ „Добрин Петков) в Пловдив, пианиста Милен Киров се завръща с концертно турне „Между Изтока и Запада 2016”.

Пианист, композитор, продуцент, доктор по музика, преподавател, Милен Киров трудно може да бъде поставен  в рамката на оределен стил, жанр. Категорично ясен в идеята и посланието на творчеството си – успешен във всеки проект по който работи. Силно свързан с корените си , колаборира с уникален подход  фолклорната музика на България, джаз и класическа музика .

Особено значима част от турнето му „Между Изтока и Запада 2016” е предстоящият концерт в роден Пловдив, на 9 юни (четвъртък). 

В прикачения звуков файл чуйте цялото гостуване на маестро Милен Киров в "Клуб Неделя" на Радио Пловдив. 


Още от категорията

Тодор Костадинов представя "Разказа против забрава"

Премиера на сборника „Разкази против забрава“ ще направи авторът Тодор Костадинов в залата на Дружеството на пловдивските писатели.  Писателят поставя и подзаглавие на книгата си „Анти-некролози“. В историите читателят ще открие имена на наши сънародници, без които съвременният български свят нямаше да бъде същият - Вера Мутафчиева, Николай..

публикувано на 04.12.23 в 06:32

Соня Йончева е Доктор хонорис кауза на АМТИИ

Световно известната оперна прима и почетен гражданин на Пловдив Соня Йончева  бе удостоена със званието Доктор хонорис кауза на АМТИИ "Асен Диамандиев" в града. Церемонията се състоя в Епископската базилика на Пловдив.  Отличието се присъжда на Йончева за изключителния й  принос към развитието на културата и оперното изкуство, както и за..

публикувано на 03.12.23 в 13:45

АМТИИ удостоява Соня Йончева с Доктор хонорис кауза

В Голямата базилика днес на тържествена церемония АМТИИ ще удостои световно признатата оперна певица и пловдивчанка Соня Йончева със званието Доктор хонорис кауза на академията.  Отличието се дава за изключителния  принос на българската прима към развитието на културата и оперното изкуство, както и за дейността й в полза на обществото, защита правата..

публикувано на 03.12.23 в 08:36

Кукленият театър с покана за "Ромска сватба"

Младежи от три етноса – роми, турци и българи – излизат на една сцена, за да забъркат история пълна с недоразумения. Сюжетът на представлението „Ромска сватба“, чийто автор е Донка Кьосева, поглежда към традицията в ромския етнос да се уговарят бракове в ранна възраст. За сватбата е разказано с тънък хумор и леко намигване към културните разбирания..

публикувано на 03.12.23 в 08:14

В "Срещите" за езика на мозайките

В "Срещите" отново ще говорим за езика на мозайките. Наш събеседник ще е проф. Славик Табаков, защото именно т ой разкодира 50 нови символа от езика на мозайките в Епископската базилика на Пловдив.  Какво ни казва това артистично предизвикателство, пред което е изправено обществото по времето на преход от езичество към християнство?..

обновено на 02.12.23 в 10:11