Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на "Родопи" избират свой председател

Втори опит да изберат председател на ОбС ще направят днес общинските съветници на община „Родопи“. 

Решението бе взето на председателски съвет миналата седмица и бе отложено миналия четвъртък (16 юни) за специална извънредна сесия днес.

Близо месец вече съветниците не могат да решат кой да оглави местния парламент, след като на 31 май изненадващо бе свален от поста Павел Гимишев от ДБГ.

До избора на нов председател заседанията на ОбС се ръководят на ротационен принцип от заместник-председателите на съвета. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва последният етап от ремонта на ул. "Д-р Г. Странски"

Започва последният етап от ремонта на ул. „Д-р Георги Странски”. Последният четвърти етап от реконструкцията на ул. „Д-р Георги Странски” започва на 7 май.  До 9 юни се предвижда да бъде изцяло обновен участъкът от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”. За този период от време пътната отсечка ще бъде затворена да движение на моторни..

обновено на 04.05.24 в 08:25

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 08:24

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 08:24

Цвета Караянчева води листата на ГЕРБ в Пловдивска област

Освен листата на ГЕРБ в Пловдивска област, Цвета Караянчева води и листата в Кърджали за предстоящите парламентарни избори. Екатерина Захариева е начело на листата в Пазарджик, а Красимир Събев в Смолян. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води листата в Пловдив.

обновено на 04.05.24 в 08:24

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 08:23