Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дадохме срок на испанците до 26 август за електронното таксуване!

Златин Велев

26 август е последният срок, който Община Пловдив поставя, за да заработи системата за управление и електронно таксуване в градския транспорт в пълната си цялост. Системата работи и в момента, но ние искаме да работи в пълна цялост с всичките си компоненти. 

Това заяви заместник-кметът по транспорта Златин Велев.  По думите му много хора са включени в проекта настина, много задължения имат и шофьорите на автобусите, и контрольорите, но това е крайният срок, с който всички трябва да се съобразят. 

Още утре ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще публикува предложения за имената на спирките, за да бъде актуализирана информацията – има  имена на спирки, които вече не съществуват, други са променени. Дефектите излязоха, когато електронният четец започна да ги разчита наименованията и се оказа, че имената са актуални. Докато бяха изписани на таблата, на никого не му правеха впечатление несъответствията, заяви Велев.

Днес се запознахме с новия екип и още от утре започваме да решаваме проблема с линейния график, който и те ще ни предоставят.  Велев с обърна с апел към гражданите, ако забележат несъответствия в имената на спирките, както те са били предложени от специалистито  и които ОКТ е публикувало, да реагират, за да бъдат коригирани грешките. Ние искаме спирките да не са с номера, а да бъдат назовавани  с имена да удобство на гражданите, подчерта Велев.  Иначе е по-лесно, но ние не искаме да ни е лесно, а да бъде ясно за пловдивчани коя е спирката. Списъкът ще бъде публикуван още утре и с това отваряме срок от една седмица за корекции, заяви заместник-кметът.

Велев подчерта, че проблемите при изговора на спирките произтича от начина, по който текстът е написан. Ако текстът не бъде изписан с думи  /първи/, а примерно, бъде написана цифрата 1, лектронният четец само чете написаното. Така се получава и абсурдът с изговора на училище „Антим“ І-ви от системата „Антим“ – едно, подчерта Велев. Всички наименования трябва да бъдат изчистени освен като изговаряне, а и като обекти - ВСИ  вече се казва Аграрен университет, РУМ „Изгрев“ отдавна не съществува и т.н, заяви Велев.  Сред 500-те спирки доста имена имат нужда от актуализиране. Новите имена на спирките ще бъдат подадени утре, за да бъдат обсъдени от гражданите и въведени в системата.

Остава подаването на документите за регистрация в НАП, за да заработи пълната продажба, защото в момента можем да продаваме превозни документи само на гишетата, но не и от автоматите. Искаме конкретен срок кога ще стане това, конкретна дата кога ще заработят светлинните табла. Крайният срок е 26-ти, но ние искаме конкретни дати за отстраняване на конкретни проблеми преди това за да може системата на 26-ти цялостно да заработи.  Поставили сме срокове, ако те не бъдат изпълнени, ще предприемем мерки за санкции към фирма „Индра“, тъй като имаме право да ги предприемем в съответствие с договорите, подчерта още заместник-кметът Златин Велев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивските седмокласници с по-добри резултати по математика тази година

По математика резултатите на седмокласниците са най-високите спрямо предишните пет години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре, съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Тя допълни, че по БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място спрямо предходната година. Тази година учениците..

обновено на 02.07.24 в 12:27

В ДПС има самоуправство, авторитаризъм, заплахи и страх

С декларации в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай, от когото областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си заради незадоволителните резултати от изборите, излязоха местните организации в Асеновград, Кричим, Куклен и Първомай. Във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" декларации с искане за намесата на почетния председател..

публикувано на 02.07.24 в 11:50

Продължете образованието си в ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив

ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив, обявява прием за учебната 2024/2025г. Гимназията има водеща роля в професионалното обучение и успешно внедрява дуалната система на обучение.Училището получава международно признание, като съчетава умело занаята и творчеството, съхранява традицията и приема новостите. Целите, които се поставят - да се..

публикувано на 02.07.24 в 11:48
Любомир Стефанов

Кабинет с премиер Росен Желязков е амбициозна заявка

Като свръхамбициозна заявка определи политологът Любомир Стефанов проектокабинета с премиер Росен Желязков предвид ситуацията, при която ще им правителство на малцинството. В програма "Точно днес" на Радио Пловдив той посочи, че на този етап няма опит с работеща коалиционна  и политическа култура и тази заявка е твърде оптимистична.  "Но пък кой..

публикувано на 02.07.24 в 10:24
Ддоц. Екатерина Дамянова

Изборът на новия патриарх е изненадващ

Изборът на новия български патриарх Даниил беше изненада, защото хората в църковните следи и обществеността имаха нагласата, очакванията, убедеността, че фаворитите за този пост са други. Това може да породи много реакции, които вече виждаме, коментира в програма "Точно днес" богословът доц. д-р Екатерина Дамянова от  Богословския факултет на СУ..

публикувано на 01.07.24 в 11:14