Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма прилага стратегия за популяризиране на малките общини

Снимка: БГНЕС

Популяризирането на малките региони и общини е основна задача на Министерството на туризма тази година. Такива общини с богато историческо наследство и природни забележителности, са включени в 60 журналистически тура с представители от 24 държави, съобщи министър Николина Ангелкова във Велинград, където за първи път се провежда изнесено заседание на Националния съвет по туризъм.

Предстои ни да актуализираме стратегията за устойчиво развитие на туризма до 2030 г. Районът тук, не бива да забравяме, че е един от водещите, свързан с наличието на минерални извори и качеството на минералната вода. Така, че, за нас е важно, максимално да промотираме тези общини и да привлечем туристи в тях. Че сме на прав път показват и данните на статистиката, защото само за април месец ръстът на туристите, които са посетили страната е с 26% , за май месец ръстът е с 13% - т.е. 1 900 000 души.

Провеждането на изнесени заседания на Националния съвет по туризъм  е част от новата стратегия на Министерството за популяризиране на малките общини и целогодишното привличане на повече туристи в тях.

Кметът на Велинград Костадин Коев предложи през 2018 г. в СПА столицата на България да бъде организирано международно туристическо СПА-изложение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!