Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова фитнес площадка в пловдивския район Северен

| обновено на 06.07.16 в 11:09

8-та поред фитенс – площадка на открито в район Северен вече е открита. Тя се намира в квартал Захарна фабрика в междублоковото пространство на улиците Ладога и Петър Шилев.

Фитнесът на открито включва двоен лост, мултифункционален лост, халки,

боксова круша, маймунска стълба, хендстенд, успоредка, лост за лицеви опори и набирания.  На съоръжението има възможност да тренират до 11 души едновременно. 

Средствата за изграждане на новия фитнес на открито бяха отпуснати с Решение на Общински съвет Пловдив в размер на 11 000 лв.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местноста Клувията. Според легендата в тази местност иконата е била скрита от турските набези. Чудотворната икона е дарена на Бачковската света обител от..

обновено на 06.05.24 в 09:02

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни  Великденската програма на община Пловдив продължава и днес. Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от  11 часа  в  обновената градска градина  на ул. „Христо Г. Данов“...

публикувано на 06.05.24 в 09:01
Снимка: Поклоннически център

Започва Светлата седмица

На втория ден след Великден според православната традиция започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос символизира просветлението. В следващите седем дни се прославят светите апостоли и Света Богородица. В дните на Светлата седмица се благославят светиите: в Светли понеделник - светите апостоли, в Светли вторник и..

публикувано на 06.05.24 в 08:41
Свети великомъченик Георги Победоносец

Празнуваме Гергьовден

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец.   Едно от чудесата, извършени от Свети Георги е станало близо до град Вирит, в днешен Бейрут, недалеч от град Лида, където лежало тялото на светеца. Близо до Вирит имало голямо езеро, в което живеел страшен змей. Той често излизал и много хора ставали негова жертва. Светецът успял..

публикувано на 06.05.24 в 08:26