Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов завърши пети на 1000 метра

Голямата ни надежда в мъжкото кану Ангел Кодинов завърши 5-ти на 1000 м при младежите и не успя да вземе медал на Гребния канал в Пловдив. Той получи силна подкрепа от двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов.

„Това, което направи Ангел не трябва да ни разочарова, въпреки че очакванията бяха за първо място. Той не кара никак лошо, дори напротив. След две седмици има Световно първенство в Беларус, после е Олимпиадата в Рио, така че трябва да му стискаме палци и да му пожелаем успех. Кодинов е млад състезател, който ще се развива още много. Започна силно сезона, спечели и квота за Олимпиадата, което е невороятно, защото става все по-трудно в нашия спорт”, заяви Бухалов.

Той не пропусна да похвали сребърните медалисти на 500 двуместен каяк при младежите Вилиян Бъчваров и Христо Реков, както и юношите Иван Пенчев и Мартин Колев.

Пенчев и Колев завършиха четвърти на 1000 метра двуместен каяк при юношите, като много малко не им достигна за спечелването на медал. В щътата дисциплина, но при младежите до 23 години, Бъчваров и Реков финишираха на осмото място.

Във финал "Б" на 200 метра Ангел Кодинов финишира втори, като бе изпреварен от испанеца Хуго Педреро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заедно за младите надежди на България по аеробика

„Съюз по аеробика България“организира благотворително мастър класове, с цел подпомагане подготовката и участието в международни състезания, на състезателите от звено „Млади надежди“ към Съюз по аеробика България. Събитието е на 8 юни, в спортна зала „Строител“. Всички желаещи могат да се включат в два изключително интересни мастър класове...

обновено на 03.06.24 в 16:00

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете. „И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително..

публикувано на 03.06.24 в 11:35

Орлин Горанов: Да се потопим в магията и да полетим!

На 02.06.2024г. в предаването „Споделено с Августина“ гостува Орлин Горанов, за да представи своето юбилейно турне „50 години магия“.  Не пропускайте да се насладите на едни от най-популярните песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития. „На 26 юни стартираме..

публикувано на 03.06.24 в 10:21

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57