Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ домакин на уъркшоп за световната финансова криза

Пловдивският университет е домакин на уъркшоп за световната финансова криза. Пет университета от България, Гърция, Кипър, Ирландия и Великобритания създават академична мрежа, която проследява въздействието на кризата.

От днес до 10 септември Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е домакин на уъркшопа „Живот в кризата: всекидневен живот и превод“, посветен на световната финансова криза, съобщиха от Философско-историческия факултет на висшето училище.

Уъркшопът е част от проекта „Рамкиране на финансовата криза и протест: Северозападна и Югоизточна Европа“, в който усилията си обединяват 5 университета от различни държави: Университета на Никозия, Кипър; Университета на Лимерик, Ирландия; The Open University, Лондон, Великобритания; Университета по социални и политически науки „Пантеон”, Атина, Гърция; Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.Целта на проекта е да се създаде академична мрежа, която да проследи въздействието на световната икономическа и финансова криза, както и разните й „прочити“ в различен контекст. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор кара в насрещното платно край Пазарджик

Нова опасна ситуация на пътя – шофьор кара с висока скорост в насрещното платно, в района на Пазарджик. За нея стана ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. Това за пореден път възмути гражданите. "Не зная колко трябва да си видиотен, за да не разбираш,  че карайки в насрещното плътно, в дясно, се движиш срещу най-бързите участници в..

публикувано на 13.06.24 в 09:26

Православната църква чества Възнесение Господне - Спасовден

Православната църква чества Възнесение Господне.  Празникът се отбелязва винаги в четвъртък, четиридесет дни след Великден.  На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си.  Преди това потвърдил обещанието за идването на Светия Дух, който просвещава умовете и сърцата.  Народът ни нарича..

обновено на 13.06.24 в 08:50

Поредна, но условна, присъда за адвокат Владимир Елдъров

Скандално известният пловдивски адвокат Владимир Елдъров бе осъден с изненадващо лека условна присъда за  крупни данъчни престъпления.   В еднодневно съдебно заседание по съкратената процедура Елдъров получи 1 година условно с 3 годишен изпитателен срок. Той се призна за виновен за това, че в  периода от 2013 г. до 2015 г в Пловдив, като местно..

публикувано на 12.06.24 в 20:02

Абонатите на EVN ще плащат само по банков път от 14 до 24 юни

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. Отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията. Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

публикувано на 12.06.24 в 15:51

"Зелени патрули" ще бдят за пълните контейнери в Пазарджик

От 1 юли в община Пазарджик започва подмяна на стоте най-увредени контейнери за битови отпадъци. Това съобщи на пресконференция кметът Петър Куленски. Той добави, че предстои закупуване на четирикубикови контейнери. Ще бъде създадена организация за т.нар. „зелени патрули“, които ще бъдат разпределени в осем зони, каза Куленски. На един патрул  ще му..

публикувано на 12.06.24 в 15:35