Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Марица (Пловдив) стана на 90 години

ФК Марица (Пловдив) стана на 90 години. "Жълто-черните" от квартал "Кършияка" са основани на 20 септември 1921 година и до ден днешен продължават да създават футболисти за всички български отбори. Имена като Христо Стоичков, Динко Дерменджиев, Владимир Фатов, Сашо Алещксандров и много други са започвали кариерата си от стадиона край реката.

Официалното честване ще бъде тази събота след мача срещу Свиленград, който започва от 17 часа. Ще има награждаване на заслужили треньори, футболисти и деятели на Марица (Пловдив).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его”: гостува синът на Радой Ралин – Кин Стоянов

Около 24-ти май ще си спомним отново за Радой Ралин. В събота ще излъчим интервю, в което ще „видим” мъдреца на България като сатирик и поет с помощта на сина му Кин Стоянов.  Ще чуем незабравимия глас на Радой и така той ще стане част от разговора ни в студиото. Очаквайте малко известни факти от живота на българския Езоп, както и любопитни..

обновено на 25.05.24 в 16:15
Отборът на

"Марица" с равенство в последния си мач във Втора лига

"Марица" (Пловдив) завърши наравно 1:1 срещу дублиращия тим на Лудогорец в последния си мач във Втора лига. За този двубой на стадион "Марица"  от състава на домакините по различни причини отсъстваха Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид, Стефан Попов, Ангел Пеев и Георги Трифонов, както и четиримата играчи, с които клубът вече се раздели. Мартин Газиев пък..

публикувано на 25.05.24 в 10:49
Александър Томаш

Томаш: Все още имам договор с "Локомотив"

Аз все още имам действащ договор с "Локомотив" (Пловдив) и ще продължа да го изпълнявам, докато не бъде прекратен. Това написа в профила си във "Фейсбук" Александър Томаш. Вчера стана ясно, че специалистът няма да води повече "черно-белите" след среща с клубното ръководство. Днес пък той бе свързан с ЦСКА 1948 от нови сезон. " Скъпи Локомотивци,..

публикувано на 24.05.24 в 17:06

Вечер на странните истории в Капана

Днес от 19.30 часа, почитателите на сай-фай, фентъзи и хорър разказите, ще се съберат в Offline Café. Това е съвместна инициатива с онлайн списанието Strangelings, в което актьорите от театрална къща "Шарж" ще четат специално селектирани, от организаторите, разкази. Селекцията включва десет разказа. Това е първото събитие за актьорско..

обновено на 24.05.24 в 14:20
Футболистите на

"Черно море" с историческо второ място след 1:0 над ЦСКА

"Черно море" победи с 1:0 като гост ЦСКА-София и си гарантира предсрочно историческо за "моряците" второ място в елита. В 50–ата минута вратаря на "армейците" Густаво Бусато игра с ръка извън наказателното поле и фаулира Жуниор, заради което бе изгонен. Заради тежкия удар се наложи влизане на линейка на игрището, която откара Жуниор в болница със..

публикувано на 24.05.24 в 13:07