Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за помощ на деца и семейства в риск отваря през м. Октомври

Общностен център за деца и семейства отваря врати в Пловдив през месец октомври. 

Той е по проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 708 483 лева, това обяви Георги Титюков, заместник-кмет на Община Пловдив. По него ще бъдат обхванати 850 деца.

Целта е да се подпомогнат деца в ранна детска възраст и техните семейства чрез услугите – ранна интервенция на уврежданията, индивидиуална педагогическа подкрепа, семейно консултиране, осигуряване на здравна детска консултация и профилактика, а също и допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност. 

Подбор на нуждаещите се от тези услуги ще се извършва от отдел „Закрила на детето“, а също и на място от екипи, които ще влизат в общността.

По проекта ще работят педагози, педиатри, логопеди, социални работници, психолози, рехабилитатори и медицински работници.

Пловдив има нужда от такова междинно звено, защото в част от случаите родителите не знаят как да се справят с проблемите, коментира Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карловските села ще получат пари, но по- малко от исканите 38 млн. лв.

В най-кратък срок междуведомствената комисия за възстановяване на карловските села, пострадали от наводненията преди две години, ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета и в в рамките на това, че в момента на власт е служебен кабинет, чийто основна задача е организирането на честни и прозрачни избори. Така служебният..

публикувано на 29.05.24 в 12:07

101 места обяви новата детска градина в район "Тракия"

101 места обяви най-новата детска градина в пловдивския район "Тракия". В системата тя е въведена като "Червената шапцица" с трети адрес на ул. " Проф. д-р Иван Митев" №1 ".  Общо 1010 са свободните места за предстоящото на 4 юни класиране за прием в детските градини и ясли в Пловдив. То ще е второ основно за първа възрастова група през новата..

публикувано на 29.05.24 в 11:28

На протест ученици и родители защитиха учител, обвинен в блудство

Учители, родители и бивши ученици от основно училище „Петър Берон“ протестираха днес пред входа на училището. С плакати „Любомир Ушеров невинен“ и „Ние сме с теб“ те застанаха зад дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров, който е освободен от директора Стефан Кичуков заради непристойно поведение към ученички.  Според..

публикувано на 29.05.24 в 11:27

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

обновено на 29.05.24 в 11:08

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението  д-р Анелия Балабанова .  Педиатрите са на разположение за..

обновено на 29.05.24 в 11:07