Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Creative Media Lab в НОЩ 2016 Пловдив

На 23 септември се открива НОЩ 2016 в Пловдив, в аванс една проява започва от днес, за нея в интервю за програма "Точно днес" разказва Петко Танчев.

Той прави възможен новия модул в програмата на Нощта Creative Media Lab  - фокусиран изцяло в развитието на дигиталното изкуство и показването на нови технологии. Мястото е Военен клуб Пловдив.

Снимка

Creative Media Lab
24.09, 20:00 – официална презентация на проекти на Барак Корен

Куратор: Петко Танчев
Специален гост: Барак Корен (Израел)

Creative Media Lab е нов модул в програмата на НОЩ/Пловдив, фокусиран изцяло върху развитието на дигиталното изкуство и показването му в интерактивна, лабораторна среда. Селекция от български и международни артисти ще представят свои творби в сферата на пърформативните практики, инсталации, видеоарт, обекти, софтуер, creative coding. Съдържанието на Лаба включва още демонстрации на нови технологии, презентации на тенденциите в съвременното медийно изкуство, работилници и лекции. Като въведение в модула Барак Корен от Израел ще направи първия си уъркшоп за TouchDesigner в Европа, както и публична презентация на свои проекти. Creative Media Workshop ще бъде осъществен съвместно с куратора на проекта Петко Танчев и представлява двудневен формат Hackathon, в който участниците ще имат възможност да експериментират с различни интерактивни инструменти и да си сътрудничат в създаването на общи мултидисциплинарни проекти. Резултатите ще бъдат показани на 24 и 25 септември в специална изложба, която ще трансформира пространството на Военен клуб, Пловдив. Публиката ще попадне в една неочаквана, абстрактна среда, пресечна точка между изкуство, дигитални технологии и наука.

Петко Танчев е визуален артист, сценограф и видеодизайнер от Пловдив, България. Завършва специалност „Сценография“ в НХА през 2008 и магистърска степен по „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010. Има реализирани редица сценографски проекти и видеоинсталации за театрални постановки в страната и участва активно в национални и международни фестивали. В своите авторски проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, анимация, видео.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Световни знаменитости и млади таланти в Епископската базилика

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ продължава с концерт в Епископската базилика „Световни знаменитости на една сцена с млади таланти“. В проявата ще участват американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев. Според критиците Елизабет Поуп притежава бистрота на..

публикувано на 27.06.24 в 08:20

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

Мария Райчева гостува на галерия "Аспект"

С последна за сезона самостоятелна изложба галерия "Аспект" отново посреща талантливата художничка Мария Райчева - творец от най-младото поколение български живописци, но успяла вече да натрупа завидна творческа биография.  Тя е добре позната на пловдивската публика със своя личен стил, вплитащ в себе си импресионизма, постимпресионизма,..

публикувано на 26.06.24 в 09:18

Изложба на Анастасия Кметова в Градската художествена галерия

Възпоменателна изложба на известния български керамик Анастасия Кметова (1933 – 2021) ще бъде открита в Градската художествена галерия.  Изложбата под надслов “Силен дух в крехко тяло” е по инициатива на нейни близки и съдържа над 65 керамични произведения от различни периоди. Откриването е от 18 ч., а експозицията ще остане във залите за временни..

публикувано на 26.06.24 в 08:49

Театрален проект помага на ученици да овладеят гнева и проблемите

Проектът „Форум театър в училище“ започва през януари, в ПГО „Ана Май“, в Пловдив. Това е първият такъв проект, който се случва в училище. Борис Зафиров и Лилия Секова са двигатели на проекта, съавтори и режисьори, като Борис Зафиров е и ръководител на проекта, който се реализира със съдействието на национален фонд "Култура"...

обновено на 25.06.24 в 16:16