Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден опит да изберат председател на ОбС в община "Родопи"

Общинските съветници на община "Родопи" ще опитат за 4-ти път да изберат свой председател. Това ще стане по време на извънредна сесия, свикана от група общински съветници.

До управленската криза се стигна, след като през пролетта бе свален избраният председател Павел Гимишев. Сега и.д. председател на ОбС е Валентина Хаджиева от ГЕРБ. 

В дневния ред на днешното заседание е включено и прекратяване пълномощията на заместник-председателите и избор на нови, както и промяна в структурата на общинската администрация.

Очаква се да бъде разкрито още едно място за заместник-кмет, на което да бъде назначен бившият заместник-управител на област Пловдив и председател на АБВ в региона Владимир Маринов. По този начин ще бъде скрепена новата управленска коалиция в община „Родопи“ между партиите ГЕРБ, АБВ и ДПС. Сега зам.-кметове на общината са Таня Бочукова от ГЕРБ и Неази Таир от ДПС.

От длъжност ще бъдат освободени и членове на Съвета на директорите на СО „Спектър“, а на тяхно място ще бъдат избрани нови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Откриват ново модерно общежитие за пловдивските затворници

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие ново затворническо общежитие към затвора в Пловдив.  Капацитетът на новото съоръжение е до 130 души. Има и ново преходно отделение за затворници, на които им предстои освобождаване.  Идейният проект предвижда и реконструкция на съществуващи сгради на територията на затворническото общежитие от..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Обновяват ВиК мрежата в три хисарски села

Започва реконструкцията на водопроводната мрежа в хисарските села Старосел, Кръстевич и  Беловица.   Предстои полагане на нова и реконструкция на стара водопроводна мрежа по улиците, по които е необходимо и ще се подменят сградните водопроводни отклонения.   Проектът се реализира по Програма за развитие на селските райони, а общата му стойност..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Румен Пехливанов ще управлява Смолянска област

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и 2007..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Строители откриха археологически находки под Бетонния мост

Старинни находки са открити при реконструкцията на жп линиите в Пловдив, които попадат в зоната под Бетонния мост. За момента са разкрити гроб и зидани стени, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на НКЖИ. На терена от 2 дни работи екип археолози от БАН, а утре се очаква комисия на място, която да определи параметрите на обекта. Дали..

обновено на 05.07.24 в 08:45