Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нелегален цех за цигари разби полицията

Полицията разкри незаконна база за преработка на тютюн в Пловдив. При извършената проверка криминалистите са заловили двама мъже, на 56 и 45 години и 34-годишна жена, в момент на рязане на тютюн със специална машина. 

Иззети са 138 килограма сухи тютюневи листа, 13 килограма насипен тютюн и 600 къса цигари без български бандерол. 

Тримата извършители са задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо производство , а работата на разследващите от Трето РУП продължава.


Още от категорията

Пловдивска фондация с безплатни инициативи за деца и родители

"Макар децата да са само 24% от човечеството, те са 100% от нашето бъдеще" . Ед Маркей Фондация „Безгрижно детство“, Пловдив, оказва подкрепа на деца с трудности в развитието и обучава семействата в правилна грижа, за техните потребности. През февруари и март, от фондацията предвиждат няколко безплатни инициативи, които ще имат..

обновено на 05.02.23 в 13:09

Фалстарт - ЦИК ще определи ръководствата на двете РИК за Пловдив и областта

Централната избирателна комисия ще определи окончателно ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. Това стана ясно след проведените днес от областния управител на област Пловдив Ангел Стоев политически консултации за провеждането на изборите на 2 април 2023 г. За състава на 16 РИК политическите сили постигнаха консенсус за..

обновено на 05.02.23 в 12:59

Започват консултации за съставите на РИК в Пловдив и областта

В Пловдив - Областният управител Ангел Стоев свиква консултации във връзка с провеждането на изборите за Народно събрание, насрочени за 2 април 2023 г.   С парламентарно представените политически сили ще се определят съставите на Районните избирателни комисии в двата избирателни района – Пловдив-град и Пловдив област.   Поканата е отправена..

обновено на 05.02.23 в 11:54

Слаб снеговалеж в Смолянска област, пътищата са проходими

До минус 10 градуса падна температурата през тази нощ в Смолянска област. В различните части на региона е отчетена в интервала от минус 10 до минус 1, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.  На места в областта има слаб снеговалеж, като на други вече е спрял.  Пътната обстановка е нормална.  Движението се извършва при зимни условия. По..

публикувано на 05.02.23 в 11:54

"Чистота" посрещна снеговалежите в Пловдив още рано сутринта

Чувствително застудяване с минусови температури прогнозират синоптиците за днес.   В Пловдив,  заради очаквания и случил се  снеговалеж от около  2 часа тази нощ   разпръсквачи  на общинската фирма „Чистота” са обработили с противообледенителни материали мостовете,  надлезите, входно-изходните пътни артерии и основните улици в града,..

обновено на 05.02.23 в 09:58