Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново хапче променя човечеството

Ново хапче за стимулиране работата на мозъка, може да се окаже най-голямото събитие в човешката история. Това твърди, в интервю, видният британски учен и космолог Стивън Хокинг.

Седемдесет и четири годишният Хокинг е споделил, че мозъкът му функционира по-успешно отвсякога, отчасти благодарение на въпросното хапче. Вълшебната таблетка съдържала уникална комбинация от естествени витамини и минерали, която отключва неподозирани възможности на мозъка.

Според експерти добавката няма аналог. Тя се грижи за подобряване на паметта, изостряне на вниманието, повишаване на енергията, концентрацията и интелекта.

"Мозъкът е като мускул. Трябва да го тренирате и да използвате добавки. С тази разлика, че го правите за мозъка, а не за тялото. Точно това правя и аз самият, за да подобря умствените си способности", казва Стивън Хокинг.

Похвалите си не са спестили и други известни личности, които според мълвата, също са имали възможността да го изпробват хапчето. Сред тях са спортистът Том Брейди, рапърът Кание Уест, актьорът Дензъл Уошингтън. 

Екип от Харвардския университет стои зад разработката. Въпрос на време е вълшебното хапче да достигне и до обикновените хора, коментират специалистите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Томаш

Томаш: Все още имам договор с "Локомотив"

Аз все още имам действащ договор с "Локомотив" (Пловдив) и ще продължа да го изпълнявам, докато не бъде прекратен. Това написа в профила си във "Фейсбук" Александър Томаш. Вчера стана ясно, че специалистът няма да води повече "черно-белите" след среща с клубното ръководство. Днес пък той бе свързан с ЦСКА 1948 от нови сезон. " Скъпи Локомотивци,..

публикувано на 24.05.24 в 17:06

Вечер на странните истории в Капана

Днес от 19.30 часа, почитателите на сай-фай, фентъзи и хорър разказите, ще се съберат в Offline Café. Това е съвместна инициатива с онлайн списанието Strangelings, в което актьорите от театрална къща "Шарж" ще четат специално селектирани, от организаторите, разкази. Селекцията включва десет разказа. Това е първото събитие за актьорско..

обновено на 24.05.24 в 14:20
Футболистите на

"Черно море" с историческо второ място след 1:0 над ЦСКА

"Черно море" победи с 1:0 като гост ЦСКА-София и си гарантира предсрочно историческо за "моряците" второ място в елита. В 50–ата минута вратаря на "армейците" Густаво Бусато игра с ръка извън наказателното поле и фаулира Жуниор, заради което бе изгонен. Заради тежкия удар се наложи влизане на линейка на игрището, която откара Жуниор в болница със..

публикувано на 24.05.24 в 13:07

Силен старт на ездачите ни на СК в Царацово

Българските представители записаха успешенстарт на Световната купа по конна езда, която се провежда на конна база "Фригопан" край пловдивското село Царацово. В надпреварата по прескачане на препятствия от категория две звезди, златна верига най-добър резултат постигна Десислава Миланова с кобилата Казента. На второ място остана Андрей Гочев с жребеца..

публикувано на 24.05.24 в 12:25

„Алтер его”: гостува синът на Радой Ралин – Кин Стоянов

Около 24-ти май ще си спомним отново за Радой Ралин. В събота ще излъчим интервю, в което ще „видим” мъдреца на България като сатирик и поет с помощта на сина му Кин Стоянов.  Ще чуем незабравимия глас на Радой и така той ще стане част от разговора ни в студиото. Очаквайте малко известни факти от живота на българския Езоп, както и любопитни..

публикувано на 24.05.24 в 10:16