Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ: Тотев се провали в управлението на Пловдив

Съветниците от Патриотичния фронт Слави Георгиев и Костадин Гаров разкритикуваха свършеното през първата година от втория мандат на кмета Иван Тотев.

Въпреки безпрецедентно голямото мнозинство в Общинския съвет от 36 души, има сериозен провал в управлението, заяви Слави Георгиев. Като пропуски на администрацията той посочи хаоса с пътните ремонти в града, провала на Транспортния проект, непреведените от държавата 40 млн. лв. на Пловдив за Европейска столица на културата.

 „Рухна един мит – че Иван Тотев се ползва с пълното доверие на правителството на Бойко Борисов. Ако беше така, сделката за държавните дялове на Панаира нямаше да е сключена в ущърб на Пловдив, а възстановяването на опожарените тютюневи складове да остане за неясното бъдеще“, коментира Слави Георгиев. 

Костадин Гаров разкритикува вдигането на данъка за таксиметровите превози от 300 лв. на 750 лв. на година. Неоправдано повишената цена от 2,5 пъти ще платим всички ние, които ползваме таксита, подчерта съветникът.

Няма да подкрепим отстраняването на д-р Галина Карауланова като управител на МБАЛ „Св. Мина“, защото тя не е виновна за натрупаните дългове, а явно пречи на обединяването на „Св. Мина“ със „Св. Пантелеймон“. 

Своята позиция за случващото се в КОЦ – Пловдив ще изразим на сесията в четвъртък. Ясно е, че има силен корпоративен натиск за закриването на общинските онкоцентрове в цялата страна, с което ние не сме съгласни, заяви още общинският съветник от ПФ Слави Георгиев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029-та година в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско –българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019-та година, в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

обновено на 21.05.24 в 08:23

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

обновено на 21.05.24 в 08:23

Обсъждат мерки срещу домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие в заседателната зала на общината междуинституционална среща, посветена на координацията на работата за защита на хора, пострадали от домашно насилие и живеещи под прага на бедността.  Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив. На срещата ще присъстват представители на държавни и..

обновено на 21.05.24 в 08:23