Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следствен експеримент пресъздаде катастрофата, отнела три човешки живота

Следствен експеримент направи възстановка на катастрофата под Бунарджика, при която на 18 ноември в сблъсък на два автомобила загинаха трима души. В продължение на два часа експертите измерваха различни  разстояния, за да установят какво точно се е случило.

Движещият се от от бул. "Шести септември" в посока Централна гара 26-годишен Любомир Трайков е карал с висока скорост и след употреба на алкохол. 

Сблъсъкът става на кръстовището с ул. "Данаил Николаев", където ляв завой прави другият автомобил, управляван от Атанас Ламджиев. Той идва от Пожарната с намерение да направи обратен завой към гарата. Пресякъл е едното платно, било е осветено и не е имало коли, после тръгнали към другото платно. Тогава настъпва ударът.

На мястото на експеримента днес присъства вдовицата на Атанас - Корнелия Петкова, която разказа версията на единствения оцелял в колата на съпруга й  -  Димитър Тонев.

Корнелия се обяви за драстично по-високи  глоби за нарушителите на пътя. По думите й винаги ще има нарушители, но икономическия фактор е определящ за българина.  Тя обаче смята, че последните промени няма да окажат влияние на тези, които карат скъпи коли и при нарушение могат да заплатят определена сума и да си продължат по пътя.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

публикувано на 12.05.24 в 15:08

Община Пазарджик няма разрешително за почистване на Марица

Община Пазарджик не разполага с комплексно разрешително за почистване на коритото на река Марица. Това затруднява отстраняването на гъстата растителност, която крие риск при евентуално покачване на нивото на водите през пролетния сезон. Общинското ръководство е стартирало процедурата за получаването на разрешително.  В момента коритото на..

публикувано на 12.05.24 в 12:42

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28