Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бонев е добре, днес дори е седнал на болничното си легло

Христо Бонев
Снимка: БГНЕС

Състоянието на Христо Бонев е стабилно, вече е контактен, диша самостоятелно, но все още има риск за живота му, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. В тази болница вчера на легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол претърпя тежка операция, извършена от проф. Генчо Начев след прекаран масивен инфаркт.

Контрапулсаторът, поставен да улеснява дейността на сърцето му, ще стои поне два дни, тъй като сърдечният орган е все още слаб. Има вариант да бъде изваден при положение, че сърцето се възстанови по-бързо, но няма да се рискува.

Очаква се легендата да се възстанови сравнително бързо, след като днес той дори е седнал на болничното си легло.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кипърски гранд представи Евандро

Доскорошният халф на Локомотив Пловдив Евандро Коща бе представен като ново попълнение от кипърския гранд Омония Никозия. Договорът на бразилеца с 31-кратния шампион на Кипър е за 2 години, като Локомотив Пловдив обяви раздялата с Евандро само преди 2 дни. През изминалия сезон Евадро вкара 6 гола и направи 1 асистенция в 32 мача за „смърфовете“, с..

публикувано на 03.06.24 в 18:15

Елизара Янева започна с убедителна победа на "Ролан Гарос"

Елизара Янева се класира убедително за втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Франция по тенис. Пловдивчанката разгроми с 6:1, 6:2 Мика Стойсавлевич от Великобритания. Срещата продължи само 68 минути. Янева спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет, а във втория поведе с 3:0 по пътя към победата. Във втория кръг Елизара..

публикувано на 03.06.24 в 18:06

Бешикташ с интерес към Уме Емануел

Нападателят на Ботев Пд Уме Емануел е в плановете за селекция на турския гранд Бешикташ, съобщи сайтът ajarspor. Според изданието, емисари на клуба от Истанбул вече са проучили каква е възможността да купят един от талантите на българската Първа лига. Засега отговор от Ботев няма, но е твърде вероятно, ако се стигне до официална оферта, тя да бъде..

публикувано на 03.06.24 в 17:53

Заедно за младите надежди на България по аеробика

„Съюз по аеробика България“организира благотворително мастър класове, с цел подпомагане подготовката и участието в международни състезания, на състезателите от звено „Млади надежди“ към Съюз по аеробика България. Събитието е на 8 юни, в спортна зала „Строител“. Всички желаещи могат да се включат в два изключително интересни мастър класове...

обновено на 03.06.24 в 16:00

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете. „И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително..

публикувано на 03.06.24 в 11:35