Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица победи Динамо (Букурещ) в контрола

Марица (Пловдив), който през септември изпусна да спечели Купа Пловдив след загуба от Динамо (Букурещ) с 1:3 в последния мач от турнира, успя да вземе своеобразен реванш в приятелската среща, играна снощи в румънската столица. Шампионките надиграха носителя на Купа Пловдив 2016 с 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:17) след час и половина игра в зала "Динамо".

В първия гейм атаката на Жълто-сините с центровете Нася Димитрова и Виктория Григорова беше 100% успешна. Гостенките си помогнаха и с четири аса, за да спечелят частта с 25:20. Във втората част обаче заработи блокадата на домакините и допринесе с пет точки към крайното 25:21, с което те изравниха резултата. Третият гейм беше най-равностойният в мача като движение на резултата. Увеличи се бракът в играта на Динамо, а пловдивчанки също подобриха играта си на блокада. Силвана Чаушева беше напълно безгрешна в атака и в крайна сметка Марица отново излезе напред след 25:21. Блокадите на Кристина Чешляр, Симона Димитрова и Мария Данчева съвсем отказаха нападението на противника в четвъртия гейм и то загуби ефективността си. Румънките продължиха да допускат много грешки и Марица спокойно стигна до победата след 25:17.

Топреализатор на мача стана диагоналът на българския тим Габриела Цветанова, която за трите гейма, в които игра, постигна 17 точки. Силвана Чаушева добави 16. От дванадесетте състезателки в групата на треньора Иван Петков, участие в мача не взе само младата разпределителка Йоанна Атанасова. Най-резултатни за Динамо с по 15 точки бяха опитната 43-годишна централна блокировачка Алида Маркович и посрещачката от Сърбия Катарина Йованович.

Днес е втората контрола на "жълто-сините" в северната ни съседка. Около 16:45 часа те излизат срещу другия елитен тим от румънската столица – КСМ Букурещ (Букурещ). Тези мачове са част от подготовката на Марица за домакинския им мач реванш с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ в сряда.

Италианският тим пък участва в мемориален турнир в памет на волейболния журналист Мимо Фуско и ще играе днес за третото място в международната надпревара.

В изцяло италианския полуфинал "пеперудите" отстъпиха пред Металеге (Монтикиари) с 1:3 (25:21, 21:25, 20:25, 20:25). Така в 17:30 часа в зала "Палаямамай" започва малкият финал за третото място между Ямамай и Волеро, а финалът е от  21:30 часа между Сауджела Тийм (Монца) и Металеге.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00